torsdag 6 januari 2011

Rismåla by lamslaget och lomhörda!

Jag trodde att vi skulle slippa detta oljud från Bengt´s pipa, men inte! Han var och höll sig lugn och fin fram till 11 slaget, sen började han att gny lite lätt och värre skulle det bli, innan jag drog honom av isen!
Vi var framme i god tid, mina mäskade håll, sen igår, var en piss i Missisipi att borra upp och snart stod allt bråte, vi hade med oss uppställd vid varje hål. - Nu jävla, ska det blir Rocken Råll sade Bengt och jag hoppades på det samma.Vi körde med 7 spön med vippor, inga avancerade grejor och det bruker jo räcka gott för att dra lite gäddor från isen. Våra beten var deadbaits som hängdes en bit över bottnen på varierande djup. Timmarna gick och det hände inget, inte ens i dem mäskade hålen och jag sade till Bengt att gölens kräftor nog fick sig ett skrovmål.
Vi täckte av en markerad näckroskant och två spön sattes på djupare vatten, det borde komma en gädda eller flera, med denna strategiska planering och mäskade hål. Det blev en liten snipa på mitt spö, som fiskades ute på djupet och Bengt hade inte ett sniff på hela dagen.

Vi beslöt oss för att prova efter Regnbågen och efter en stund pimplande, tyckte jag mig kunna känna doften av dåliga fruntimmer och tittade mig omkring. Det fanns inga andra på isen och jag undrade om Bengt hade blivit lite magsjuk och skitit ner sig i smyg. Jag frågade honom, men så var inte fallet, utan det visade sig vara Bengt´s marinerade räkor!
Dra mig baklänges in i 2012, vilken stank det var i den burken, helt otroligt att plasten bara höll. Bengt provade dem och direkt gick två Regnbågar upp i var sitt hål 20 meter bort och spydde. Dessa räkor höll inte ens ihop för att sitta på kroken och Bengt fick två nya, lite färskare av mig och räkningen kommer senare!


Bengt låg på, han var ihärdig länge, men det var kört från första början och om ni tror det blev bättre efter att han slängde ner sina mumsiga räkor i gölens vatten, så får ni tro om, det var och blev fullständigt kalkat efter den bravaden.
Här är han lagom tjurig och det började komma svordomar och även en del könsord ur hans munn. Det var bara början, jag satt en bit bort och var beredd på det värsta och tur var nog det!



Här har vi skönheten i egen person, tre minuter efter bilden togs började han sjunga högt och jag menar verkligen högt! Strömmen gick i samhället, fönstren sprack och när han gick upp i det höga C, fanns det inga kristallglas eller lampkronor kvar i samhället, hundar och rävar började yla för fullt och det var på hög tid att få bort honom från isen!
Innan någon ställer frågan, om vad det är för liten ficka Bengt har på sin vänstre sida av kroppskåndåmet, så kan jag tala om att det är ingen visslepipa! I denna ficka har Bengt sina Valium och en papperslapp med sin hemadress, ifall han kommer bort.
Vi rev skynsamt ihop grejorna och tog oss till parkeringsplatsen och sen var det dags för hemfärd, på vägen genom Rismåla by låg det flera personer längs bygatan och vred sig i smärta på grund av sprängda trummhinnor - What a day! Tur att öronproppar ingår i min utrustning och jag att mina colabottnar höll för trycket! Vi hade iallafall tur med vädret denna dag.
Avslutningsvis kan jag nämna att Bengt fyller 35 bast den 20 januari, det går bra att sätta in pengar på Menlösa barnens kont redan nu. Bengt behöver nya kläder, medicin och hans handledare (jag) ska ha en skälig lön eller stimulansbidrag om man så vill, alla bidrag är välkomna, märk eventuella penningstina kuvert med "Bengt" i nedre högre hörn!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.