tisdag 11 januari 2011

En vacker dag kommer den!

Jag har ett mål och det är en 10 kilos gädda denna från det nya vattnet som jag har börjat på. Dem finns där, men det är inte lätt och jo mera info som jag får tag i desto mer inser jag att det har fiskats betydligt hårdare än jag trodde. Jag vet inte hur fisken sköttes förut, men nu är det lite mera koll på läget och det är bra och ett måste.Jag har hört om många stora fiskar, men jag tar detta med en nypa salt och går bara på vad jag ser i form av bildbevis och från folk som man kan lita på. Jag tror vi fiskar rätt och på rätt ställen, det mesta som vi använder har gett stor fisk förut och man kan bara nöta eller hitta på nya saker.
Något som förbryllar mig är att det inte fångas några mindre gäddor i vattnet, allt jag ser är mellan 6 - 8 kilo! Inga fiskar under eller över dessa vikter och jag tycker att det är väldigt lustigt.
Det gäller nog att samla all information man kan skaffa sig, lite egna erfarenheter och ha koll på vad som händer på isen, när man inte är där.
Sen gäller det att vara där rätt dag, på rätt plats och med rätt bete och det är inte det lättaste, men en vacker dag kommer den fisken, man har i sikte.

Dem flesta beten fungerar, men det är hela tiden den berömda vikten, som kommer upp och jag tror att man ska försöka med något, som är lite annorlunda, något som dem större inte har råkat ut för. Det kan vara en flavour eller en olja, det kan vara en metod som inte har används överhuvudtaget eller bara lite, mäskning tror jag på i vissa tillfällen, fast det drar till sig dem vanliga vikterna också och dem vill jag gärna undvika, så gott det går.
Att sköta om fisken är A och O i ett sådant vatten och jag hoppas att alla gör det. Kanske ska man prova på helt nya områden, kanske har dem större gäddorna fått nog och flyttat på sig, det sker jo ofta när fisk kommer under en viss press. Mitt fiske där är bara i sin linda och man ska nog försöka att utforska så mycket det går under första året?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.