torsdag 27 januari 2011

Gäddan älskar Sushi!

Det är kalla fakta och så är det bara. Jag får härmed be dig om att träda in i köket på min Danska Sushibuffé, vi ska nämligen en gång för alla, visa er därute vad ni kan servera för gäddan dem dagarna, var dina livebaits inte finns till hands eller Familjen Pike inte vill ha dem som frukost. Ibland vill dem ha lite som är mera spiced up och då ska dem få det, inga problem och du följer bara med här steg för steg. Här ser du vad du behöver som kock: kniv, sax, papper, skärbräda, injeksionsspruta, penna och plastpåsar - Ja, lite god fisk är också bra att ha med, samt dina oljor och flavours.
Börja med att torka av dina betesfiskar och Makrillfiléer med papper, så dem är torra och fina. Hushållspapper suger det mesta av vätan och dina bitar tar bättre emot olja eller flavours.
Skär Makrillfiléerna på längden och i mitten och därefter klippar du dessa bitar i mindre bitar, spara alltid ett par fina filéer till din Kebab - rigg.
Du ska mäska med dessa småbitar runt denna rigg och jag lovar att gästerna tar för sig. Du kan göra detta med alla sorters fisk, gäddan bryr sig inte när den väl är hungrig eller bara lite sugen.

Efter att du har klippt fileerna i småbitar, torkar du dem i papper igen och lägger dem i en zipp - lock påse och nu häller du över din fiskolja, i detta fallet Ming Oil och stänger påsen och skakar runt bitarna i oljan.
Nu lägger du det hela i rumstemperatur och nästa dags morgon, är dem färdigmarinerade och fina med en kall öl! - Nej för fan! Jag skämtar! Lägg lite bitar i dina hål och lägg ner din Kebab - rigg bland dessa bitar och ha lite lös lina till din rulle eller vippa. Jag fiskar alltid denna slaka lina med larm, som varnar mig när första gästen kommer till det dukade bordet.


Glöm aldrig att punktera simblåsan i dina betesfiskar och du ser hur du ska göra det. Exakt mellan sidolinjen och ryggfenan sittar den och du ska sticka in ett vass föremål som nålen visar, bakifrån och fram mot huvudet, då kommer luften ur simblåsan och du kan passa på att ge dina beten lite doftämnen.
Passa på när du ändå är i farten med dina bete, ge dem lite färg och hur du gör det, finns på annan plats här på bloggen och det är bara att leta och följa vad jag har skrivit om detta.



Dagens menu blev följande, förutom dem Ming Oil marinerade Makrillbitarna: Mört med Antbaits X-mix Lobster, Mört med min Mainline kombination, Sill med SBS Squiddyflavour och ett par Abborrar med Starbaits Sardine Oil. Fungera inte detta och livebaits dem dagarna du är ute, så hjälper inget!
Gäddan har sina fasta huggperioder som den ofta följar till punkt och pricka, men den har sina huggreflexer och den besitter även en nyfikenhet och den där mänskliga faktoren att man ska bara smaka lite du vet och det kan räcka till att du landar lite mera fisk under tröga dagar.




2 kommentarer:

  1. Otroligt fin blogg, med finfina bilder och en hel del intressant läsning. Kolla gärna in min om du har tid över. Mvh Zsolt

    SvaraRadera
  2. Hej Zsolt! Jag ska kolla din blogg och passa på att tackar för dem fina lovorden, du vet man gör bara sitt bästa ;-) // Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.