söndag 2 januari 2011

Modifiera dina angelvippor.

Jag har som sagt inte ansett dessa vippor vara nödvändiga i mitt fiske från isen, men jag ser dock vissa egenskaper, som är till min fördel. Dem viser att betesfisken rör sig och man kan fiska med lite mer lösställda rullar och därför köpte jag mig 6 stycken.
Metallspröten var raka och fina och det var bara att böja till dem, så dem höll linan, trodde jag! Dem gick av och dem gick av t o m efter att jag hade värmt upp metallen! Dem gamla vipporna går inte, utan dem kan man böja till efter eget önskemål, men inte mina! Man vill jo gärna ha att dem håller uppe betesfisken och linan, det klarade dem inte och det var dags att modifiera dem och få ordning på vipporna.
Man vill jo ha det som på bilden och jag satte igång med att fundera ut något böjbart, som man kan böja i lagom vinkel, utan att det går av.

Det finns hopp för dig som står i samma sits! Vad du ska göra är att klippa av den yttersta delen av ett buntband. Sedan limma du fast denna bit på metallsprötet och därefter lindar du över lite tejp. Jag gav dem en liten droppe snabblim, som kröp in mellan tejpen och sprötet och den sitter fast ordentligt.

Så ska det se ut, när du är klar och sedan föra du upp plastbiten till tejpen, och det är klart för fiske.


Buntbandet kan du nu justera efter hur mycket det ska tåla av betesfiskens rörelser och det fungerar väldigt bra. Linan glider lätt av plastbiten och gäddan går med betet utan några problem och samtidigt visar vippan dig att det är napp, precis som vanligt.



Så är det klart och väntan kan börja.

Vi testade dem med Abborrar upp till två hekto och dem flesta av er vet hur en Abborre stångas för att komma ner till bottnen. Vipporna klarar detta galant utan att linan släpper, men linan släpper, när gäddan tar betet och mina problem verkar vara lösta för gott. Vart tog det Svenska stålet vägen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.