onsdag 5 januari 2011

En mäskning kvar efter dagens, sen kanske det bränner till?

Jag var ute och lade min nästsista mäskning för karparna och jag hoppas verkligen, att dem vill vara med i leken under helgen. Jag tog med mig ett pimpelspö för gölens Regnbågar och då Bengt och jag ska meta gädda från gölens is under morgondagen, så ramlade det ner lite fiskbitar här och där på, sträckan vi tänker fiska. Så med lite flyt i byxorna kanske det kommer att hända saker dem närmsta dagarna, den som lever får se.Karparna fick sin mäsk placerad direkt under hålet i dag och det var mest blandade pellets och lite boilies. Jag har börjat att minska på mäsket radikalt och det blir troligen bara krokbetet och en minimal bag, som ska fresta någon av dem till ett run.
9 hål mäskades för gädda och det var små bitar av Sill och mindre Mörtar som blev dagens rätt, jag fick senast en Regnbåge, som var huggt och kanske är denna gädda kvar i området och hungrig?
Vad den fick serverad i dag, är bara en liten apptitretare inför morgondagens ismete, den ska verkligen känna sig välkommen. Både Bengt och jag kommer att ta emot den med öppna armar!

Efter mycket letande hittade jag denna inne vid ett inlopp, fisken var väldig trög och pillade, plockade och bogserde runt med min räka väldigt länge, utan att jag kunde kroka den. Men till slut kom den självmant, som ett skott och gav en härlig fight på det klena spöet.
Djupet var bara 1,5 meter och då vill dem gärna rusa ut på djupare vatten, hyfsade fenor och en vacker färg gjorde det hela lite mer roligt.


Så sent som 15.30, hade jag en framme på denna balansare, den stötte länge, men tröttnade till slut och jag fick vara nöjd med mitt resultat. Jag hoppas att Bengt tar en fin firre i morgon, han behöver det.
Senast blankade vi alla på gäddfisket och då skrålade han: Sköna maj välkommen till vår byggd igen, blankar han i morgon kanske det blir: Baaaara blaus pau, jag har lånad morsans pessar och den melodunder lär väl hela Rismåla by få höra, så där framåt 14 - tiden, om det inte blir någon fisk! Please Mrs. Pike, give him a run and save my ears!



2 kommentarer:

  1. vill bara tacka för tips och tips via din blogg samt det som fick mig att fastna för gäddmetet din bok 'så fångar du storgäddan'.
    Om nån missat boken så sök upp den, mkt bra nybörjar info och även för den erfarne(man kan aldrig veta för mkt) Tack Luis och fortsatt skitfiske på dig, Marcus.

    SvaraRadera
  2. Tacka, tacka Marcus för dem vänliga orden! Det värmer verkligen en dag, som idag var, vädret är rent ut sagt för djävligt.Tack så mycket!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.