fredag 14 januari 2011

Nothing comes easy!

Det är inte lätt och det ska fisket inte heller vara, men till en början var humötret på topp och sen dalade det sakta, allt eftersom att dagen gick. Det mesta provades, utan resultat och ända kontakten med gädda blev ett fruktansvärd hugg på pimpelspöet och resultatet blev bara en rätad trekrok i size 6....Trevligt, så länge det varade!Denna fladderpuck till Abborre trodde jag skulle ge lite så kallad uppmärksamhet, men icke sade Nicke och bara 8 meter från detta bete, högg gäddan på min stora Vertikalpirk och rättade kroken. Shit happens och det är bara att ta nya tag, fast jag ska bara bryta ihop först och sen komma igen!
"Danskare kan inte pimla för dem har ingen is" Så sa en dåre till mig på sjön, för ett tag sedan. 3 gånger har jag med lite nöjespimpel fått 3 stycken 25 liters hinkar fulla, men jag är bara Dansk och någon is har vi inte!
Bengt hade väldigt roligt över den kommentaren, kanske för att det var en av hans släktningar eller kanske var det en från det kända inavlet i trakten? Jag vet inget annat, än att frisk var den satan definitivt inte, det kan jag skriva under på.

Mört, Sill och fina rörliga Abborrar var dagnes meny, men som vanligt höll Krokodilerna sig borta och jag är inne på tredje blankpasset. Spelar det någon roll? Ja, för stunden gör det nog det, det svider lite, men jag vet att det kommer och det gäller bara att vara där när väl kommer fart på fisket.
Jag pratade med en trevlig kille och han var inte ett dugg förvånad, han hade 8 blankpass i rad innan han fick bra fiske igen! 8 pass utan gädda! Det viser bara hur knepigt detta vatten är och kan vara, men jo mera det jävlas för mig, desto mer envis blir jag!


Vi provade 5 av våra hål med mäskning i form av Makrillbitar, feta och flåtiga bitar, som duftade kanonbra. Det bör ha lockat fram gäddorna i det mörka vattnet, men inte. Så vi beslöt att låta vattnet vila ett litet tag för vår del och prova ett par andra vatten i närheten.
Vi återkommer om typ 2 veckor och då får vi se om det händer något, under tiden håller vi kontakten med en del lokala fiskare och andra som är på vattnet och det kan ge lite viktig och avgörande information.



Pär och jag har båda en sexuell böjelse för stor Abborre, både på ismete och pimpelfiske och det börjar blir dags att tackla upp lite lättare spön, än dem vi använder till gäddan. Mitt val är Wigglers Medium, som har tillräcklig power, om det skulle kliva på en större gris till gädda under Abborrfisket.
Ett par lätta baitrunners och lite mindre Mörtar och Abborrar, så ska det nog bli lite fart på dem rätta ställen. Jag nämnde för ett tag sedan att jag har ett gammalt vatten med stor Abborre och det är nog dags, att göra ett besök där och se vad det går för.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.