onsdag 15 december 2010

Tuppen i hönsgården eller Cirkus Mille?

Allt detta utspelas sig förra lördagen. Vi får en beskedlig summa per anställd av företaget som en julklapp och efter ett sagoligt kackel bland mina hönor, bestämmde vi att vi skulle träffas på Milles Place 20.00. Alla höns skulle träffas innan och jag skulle bara dyka upp som Tuppen i hönsgården.
Hela helgen var fullbokat för min del med andra jobb och jag hann även med att sänka och knäcka slynan Bengt, genom att landa dagens enda firre på Rismåla göl, en tanig Regnbågsöring. Efter fisket var det jobb och jag var hemma i Nybro vid 19.15, med andra ord stressigt som vanligt!
Tuppen var först på plats, klockan var 20.00. Men var är mina hönor! Här hade man stressat för att komma i tid, lagt ner 3 timmar på håret och så kommmer det ingen! Efter 20 minuter dök den första hönan upp och vi beslöt att ta för oss av hönsfodret som numera var framdukat. Maten kom på bordet och då dök det upp ytterligare 4 av mina hönor, resten hade inte dökt upp och det fanns lite olika ursäkter för detta, som typ Huvudvärk, klimateriet, hade ingen lust o s v. Skitsamma, här satt jag ensam tupp med 5 snygga hönor runt mig, alla med en strålande fjäderprakt och vackra som få.
Det skulle inte dröja länge förän andra tuppar dök upp vid mitt bord och man försökte att nypa åt sig några av mina hönor, jag har pli på mina och dem fick gå hem utan ni vet vad jag menar.
Nog om höns!
Vi betalade 150 spänn i inträde och jag kan lugnt säga att någon bättre cirkusföreställning har jag och många med mig, inte upplevt för dem pengen. Hur fan man kan få samlad så många nutz på ett och samma ställe, är för mig en gåta. Det fanns en bög med keps i ena hörnet, det fanns en nersupen knackare som sedan svimmade, vi hade ambulanspersonal inne under kvällen, 2 vakter som tog hand om en riktigt idiot och sedan kom det 3 minipoliser och hämtade idioten.
Musiken skulle var en trubadur, på plats fanns det en nasal kärring på ett Keyboard och två gamla skraltiga och fingerlösa gubbar som spelade gura och piano.
Någon skrek - Va högt dem spelar! - Jo, jag vet svarade jag och tittade lite försynt på det sista av mitt öronvax som låg utspridd på bordet bredvid! Det bara small till i kålroten redan första gången, mannen med guran skulle kolla om den var stämd. Jag har varit lomhörd sedan denna kväll och det beror på det höga ljudet och det falska guraspel, som troligen lät utfrån gatan som vi slaktade kattjävlar härinne.
Ni män som läser detta vet, hur det är med fina damer, fint ska det vara och sen har man vinpåvan i handväskan! Så är det bland sociteten och man bad mig om att fylla glasen under bordet, så kyperen inte skulle märka något. Kyperen märkte inget, men det gjorde jag! Först sved det till i den där ni vet, just det, bihanget, sen var det bara att konstantera, att jag såg ut som jag hade mens. Alla fina damer var dock nöjda med mina påfyllningar och blev gladare och mer rundfotade allt eftersom kvällen gick, jag blev bara rödare och rödare.
Musiken retade mig och flera frågade om jag kunde låna guran och dra lite Creedence och Gasolin bl a, det gik inte, utan vi fick stå ut med dessa tre nördar och deras beskedna färdigheter. Det blev som tur var ett par pauser i detta skränandet, när knarkaren svimmade och vakterna tog han om en fyllehund, som bara var där för att trakkasera folk. Han klämde mig i en dörr och jag sade ett par välvalda ord, han var inte rädd för mig sade han. - Nej, men vad du inte är, kan du bli ditt koko, var mitt svar.
Han var i helt fel forum för att bråka, på plats fanns det 24 truckförare från företaget och hade det gått över styr, så tror jag inte ens NCSI hade kunna hitta ett DNA spår av resterna av honom! Vilken kväll, det var gonatt från första sekunden, men vi hade ändå roligt, jag ska aldrig mera ditt igen och det är fler än jag som har samma uppfattning.
Jag säger som en av dem vackraste hönor med sin stora fjäderprakt sade - Herregud! - Vad är detta? -Välkommen till dåranas paradis blev mitt svar. 23.45 var jag hemma efter en cykelfärd genom Nybros gator i snöstorm, dagen efter väntade lite arbete på mig.......Upps! Nu ringde dem från kemtvätten, mina svarta jeans är färdiga för avhämtning....Brudar!
Jag har inga bilder från denna kväll och det ska ni nog vara tacksamma för, du gode Gud vilket place! Maten var inte bra, jag fick ett grillspett och försökte att dra köttet av pinnen med en gaffel, det gick inte. Köttet var välstekt och hade exakt samma konsistens som lekakulor, jag fundera fortfarande på om någon Truckförarare skickade ett sådant spett genom lokalen och det var grunden till att knarkaren svimmade? Det bästa under kvällen? Jo, det var mina vackra hönor i min närhet, Tuborg Gold och alla Tequilorna, i denna ordning, det var det bästa och på måndagen kunde vi bara skratta åt skiten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.