torsdag 23 december 2010

Det snöa lille Bengt!

Där fick han tillbaka den dumma kommentaren, han så fint gav mig i telefonen, sist det var snöstorm i trakten! Det var inte lätt att ta sig hem från kneget på cykel i dag och värre ska det bli enligt SMHI folket, som kan det där med väder och vind.
Sista dagen innan jul på kneget blev lite halvrolig med en massa god mat och lite tårta till kaffet, så nu har man än gäng vikt ut bukaskinnet, så julens frossande får rum och alla veck och rynkar försvinner! Ska bli fint att se Bengt slät och fin i fejan efter nyårsafton, han blir rena rama skönheten och jag odju...Tro det eller ej, men en gång i tiden var man smärt och fin. Tävlingsfisket var på topp i flera år och man drog sina Abborrer på löpande band, ända tills den dagen knäet blev skadad under ett träningspass på Rismåla göl och min "karriär" som tävlingspimplare, var över för gott.
Det gick inte att hålla samma tempo längre och jag har fortfarande ingen känsla i lårmusklen över högre knä. Skadan hände i feb - 92, bilden är från ett mormyskafiske på Långe göl och hur många tusenbrödra jag drog i detta hål, vet jag inte. Det gick undan med dem små tunga Volframmormyskorna, som kom fram under tidigt 90 - tal.
Once I had hair! Jodå, man hade lite mera på huvudet förr i tiden, jag tror att bilden är från - 95, var jag var inne på stor Abborre från isen.
Pimpelfiske har alltid legat mig varmt om hjärtat och efter tävlingsfisket slut gick jag över till att jaga större Abborrar från isen och det gick faktiskt ganska hyfsad, med tanke på hur svårt det och vilket nötande man får vara beredd på.

Inte den störst Abborren, men det finns knappast något roligare än att hetsa upp en större Abborre med en vertikalpirk, som denna RAN 60 mm i silver och en 8:ans limkrok. Herregud vilka hugg det blir och det kräver sina spön för att dra dem direkt utan drillning.
Jag har sugen på att återvända till dessa vatten, jag vet att det finns randiga rovriddare över 2 kilo i sjön och jag vet om en fisk över 3 kilos strecket, som jag har sett bildbevis på och det var något så katastrofalt stort, att man knappt tror sina ögon.
Denna kluns till Abborre gick inte upp i ett 150 mm hål, utan man fick borra ett hål bredvid och hugga fritt för att få upp den! Vi får se vad som händer under julledigheten och efter nyårsafton, var jag ska fiska 10 dagar på isarna, som nu bör vara lite mer säkra. Nu är det dags att gå ut och skotta igen, tänk på mig Bengt, när du går i hålan med din jäv.. snöslunga....du får aldrig några starka musklar av detta, ändå ska du kaxa med lilla gubben.
Du såg spöet igår och snart ska du få se det vika sig över ett hål och sen kommer det upp något, som får dig att önska att mamma var med dig, jag ska inte hålla handen, jag ska lossna mina kroka och väga in krokodilen, som gjorde bort sig - Sen ska du få höra kaxigter!


3 kommentarer:

  1. Hej! Appropå ditt tävlingsmete så ismetade jag Gös förra veckan med Jörgen Storm och han berättade lite om hur ni två hade tävlat mot varandra förr. Han håller fortfarande på med sånt men tror inte han satsar för fullt längre.

    SvaraRadera
  2. Okay jens! Gör mig en tjänst att hälsa till honom, det var väldigt länge sedan jag såg eller träffade honom. Åldern kanske tar ut sin rätt? ;-)

    SvaraRadera
  3. Det ska jag göra! :-)

    SvaraRadera