söndag 5 december 2010

Första passet på isen i dag?

Det blev inget test av isen igår, det kom lite annat emellan och Bengt kunde inte heller för den delen. Han ska med ut till nästa helg och då bör iserna hålla tycker jag med dem prognoser man har sett i kristallkulan.
Jag tänker dock ge mig upp till Rismåla göl och se hur isen är och om den håller för min gedigna kropp, så passar jag väl på att dra mig en firre. Så här fint är inte vädret i dag, utan det är totalt nermulet och det hänger gott om White shit däruppe, som ska ramla ner den kommande veckan.
Mulet väder kan vara en fördel genom att man får ner lite lys i hålen och det drar till sig Regnbågens uppmärksamthet betydligt mer än under en dag som den på bilden.
Jag tar med en spö för räkfiske och ett för fiske med balanspirk, sen kan dem välja fritt vilket dem vill ha. Jag ska börja med att kolla isens tjocklek och se om jag anser det som säkert, kanske får jag vända tillbaka till bilen och åka hem?
Hur det går i dag kommer jag att tala om i morgon, men det borde nog gå eller? Man har varit ute på iserna i Skåne och fått lite gäddor och man blev även lite blöt, genom att samma kille brakade genom isen två gånger samma dag! Se upp, spela inte Jeopardy med ditt liv för ett fiskes skuld, det är värd det!

2 kommentarer:

  1. isen var bara ca 5 cm i Rismåla fredags under all snö o blask, jag fick stå på bryggan o borra ;-)
    //Pär

    SvaraRadera
  2. Jo Per, jag vet! Jag har precis varit runt och skrivit ett nytt inlägg om eländet och samtidigt skickat ut en varning!

    SvaraRadera