lördag 11 december 2010

Ankan funkade och Bengt blev glad ett tag......1 - 0 till Danmark och ...

Storslynan Bengt och jag har haft våran isfiskepremiär i dag och vilken premiär det blev! Hjärnsnickarens tips om leksaker fungerade strålande, på den nästintill obefintliga isen.
Jag lade Ankan i Bengt första hål för dagen och han smajlade upp sig, till den milda grad att båda öronen fastnade i munngiporna eller var det tvärtom? Skitsamma, leksaker fungerar för Bengt ett tag och han höll sig lugn och städad.
Han kom i god tid på morgonen och hämtade mig med den så kallade bilen, en KIA och tro det eller ej, men vi kom faktiskt helskinnade fram till Rismåla göl, utan några smällar, olyckor eller annat, som jag hade förväntad mig. Man satt faktiskt som en kung i passagerasätet och t o m min skrylla fick plats där bak, njaaa, bra fordon måste jag säga. När jag satte mig i bilen bleepade det till och jag krokade i ren reflex - Nej för faan sade Bengt, du ska ta på dig bältet! Bulan i taket, får han fixar senare till våren, när jag fiskar karp!Va fin du är sade han flera gånger til Ankan som flöt runt i sörjan, Bengt blev kolugn och jag trodde nästan, att han skulle somna till på kuppen. Lite synd att det var mycket vatten på isen, annars hade Bengt kunnat ha haft ännu roligare med sin nya leksak.
Kul att man kan glädja andra med små medel och vi kommer att ha med den flera gånger och det ville Bengt mer än gärna. Jag tog med mig Ankan hem, för jag vill inte att Bengt lekar sönder den under veckan.
Titta vilket strålande humör han fick genom sin lilla leksak. Han blev inte ens sur, när jag ruinerade honom fullständigt på sin veckopeng. Han vill ha 2 bitar med räka, 1 cigarett och sen skulle han låna en pingla och en snabb uträkning gav mig siffran 80 spänn som Bengt betalade med glädje. Ankan hade helt klart gjord sitt jobb och en gladare Bengt, fick man leta efter.

Vi gick försiktigt runt och letade efter fisken, men det ville sig inte och isen var mild sagt, inte att lita på. Som tjockast gick min Lazerborr genom på 4 - 5 varv, så det var ett fiske med pumpen i halsgropen. Sen ska vi inte bara tala om hur mycket vatten som trycktes upp genom hålen, inget roligt att sitta och fiske i precis. Men vi letade och som vanligt, var det Bengt´s idål och handledare, alltså jag, som drog dagens ända fisk och den fick spelet fullständigt med flera helt sinnesjuka rusningar. Den föll för en räkbit och inte det lilla fakecorn som jag provade med, det mesta dagen.


Jag trädde helt enkelt min fluorocarbontafs genom fakecornet med en hairneedle och tryckte fast över kroköglan och trodde att det skulle fungera. Det gjorde det inte i dag, men det kommer att fungera, när vi kan fiska överallt och hittar fisken.
Det var bara ett litet tips, för dig som pimplar Regnbåge och inte får använda majskorn och detta kan vara en bra grej att prova i vinter. Du kan lägga dessa plastbeten i en doft under veckan och ha dem till helgens fiske.Dagens fisk var inte stor, utan en mager stackare, den fick dock Bengt på ett lite mer vanligt humör och snart haglade svordomarna igen över nejden. Vi provade några timmar till och Bengt hade faktiskt ett par nafs på räka, men det ville sig inte och vi drog oss hemåt vid 13.30. Det går flera tåg sade Bengt och jag svarade att det gör det och lokomotivet sitter längst bak och jag ska köra över honom nästa gång med.
Säkringen kommer att ryka på Bengt och precis när han kommer att bli galen, då tar jag fram lilla Ankan, som han tycker så mycket om och det kanske lugner det ner honom? Premiären är över och vi hade en rolig dag på den så kallade isen, jag lärde mig att det inte bara är jag som har en totalt sinnesjuk svärmor....det finns flera....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar