söndag 26 december 2010

Det blev ett fint slut på året.

Årets sista fiskepass är avslutat, det var på ett nytt vatten och min nya vän, som går under synonymet Pastejen! Han fick se sina nya spön in action och han fick agera kamerabitch. Fisket var inte som det bruker vara, men jag lyckades dock knipa två fina gäddor.Minus tio och en svinkall vind gjorde det hela lite besvärligt om korvarna och det kändes till och från väldigt kallt, främst, när man pimlar eller hantera en fisk. Vattnet var nytt för mig och det finns helt klart potential för stora gäddor och det har redan landats en del fina fiskar, upp till 13 kilo i sjön.
Sjön är grund med ett djup runt 1,5 meter, så det blir bra fart under isen under drillningarna och det är väldigt trevligt, när det dra iväg under isen.
Vi hade inga livebaits och fick förlita oss på död Mört, det brukar fungera och så även i dag. Fisket var trögt och det skulle dröja 3 timmar inna denna tog en Mört i full fart, jag tror att den svalde Mörten i attacken. Kroken satt en bit ner, men det löste sig på ett bra sätt och den fick sin frihet igen.

Efter ytterligare två timmars väntan, tog denna, en död Mört och gav en sanslös tango under hålet. Man får säga vad men vill, men det är inte ofta att, jag får två napp i ett vatten och båda ligger runt 6 kilos sträcket.
Som sagt, det finns potential i detta vatten och jag ska nog se till att det kommer upp en riktig gris under vintern. Motivation, vilja och segt skin i röva, är vad det går åt och jag har en stor del av varje!


Här går ena gäddorna tillbaka till sin egen region, jag tycker att det är lite anmärkningsvärd att fisken är såpass ljus, med tanke på det bruna humusvattnet. Klara fina färger och enormt fina fiskar, som tas väl om hand av dem som fiskar i vattnet.
Konditionen på dem fiskar, jag har sett på bild är väldigt bra och man undrade vad dem levde av i sjön. Jag fick veta att det finns ganska gott om Mört, men man visste inte om det fanns Abborre i sjön och det ska finnas lite Sutare också. Alla dessa arter är vad gäddorna livnär sig på och så sina artfränder förstås, det finns alltid kanibalism med i spelet, när det gäller gäddan.



Jag pratade med lite folk som fiskar i sjön, dem hade alla fångad stor gädda över 10 kilo, som för många är ett mått på en stor gädda. Jag började pimpla lite med ett grov spö, som jag brukar använda för stor abborre och pirken var en RAN - pirk på 60 mm i silver/silver, kroken var en size 6! med svart, lila garn och en gul limkula.
På 2 timmar hade jag fått ca 70 - 75 Abborrar i denna size, så det finns och dem blir gäddmat med tiden. Jag provade med levande Abborre, men det gav inget och vi insåg att gäddorna inte var huggvilliga denna dag. Jag ska dit igen efter nyår med Pastejen och slynan och jag hoppas verkligen att det är lite mera fart i gäddorna, då kan det bli väldigt roligt och intressant.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.