torsdag 30 december 2010

The last Pike of the year!

Ja, va fan ska man sitta hemma för, när man kan fiska? Pelle Pastej och drog ut på isen idag, lite frisk luft skader aldrig och vi behövde det nog båda efter en seg vecka på jobbet. Vi fixade lite livebaits i går kväll och bestämde att Pär skulle hämta mig vid 06.30 och så blev det. Nya borren hängde med och det gick faktiskt förvånadsvärt snabbt för att vara en 200 mm, så där hade Fager i Kalmar tur! Jag slog till med min tredje 6:a i rad och den tog väldigt försiktigt i det kalla vädret, det var inte som förra gången vi var här, då snackar vi runs! Den tog max 2 meter lina i hugget och stod bara under hålet och tuggade på min Mört, fighten var hyfsad med flera rusningar och två gånger steg vattnet i hålet. Så är det när dem ska visa upp sig, men jag villa något annat. Ny borr, angelvippor och kroken från Guideline höll måttet med råge.
Jag hade precis satt tillbaka min gädda och sen var det dags för Pastejen, nu skulle äntligen dem nya spöna testas och det gick kanonbra och vi märkte att fisken var lite piggare än och kanske lite större? Jodå, Pär slog mig med 1 kilo i vikt och det blev dagens ända fiskar som landades!

Stolt och majestätiskt står han där Pär, han ser nästan ut som den gamla Tsaren från Ryssland eller Rasputin, som en del kanske har läst om i skolan. Vi fick vad vi kom efter, vi fick var sin gädda och vi hade lyckats, det var tre andra killar ute, som blankade med 10 spö och Pär hade nog rätt, när han viskade: Vi é bäst! Visst fan det, visst är vi!


Efter att fisken hade fått sin frihet var det dags för att byta ut lite beten och sen mobba Bengt via mobilen. - Bara kör på, skrek Bengt i luren, han ska få se en påkörning, nästa gång han ska med! Han var nog lite nervös i dag, för han ringde lite senare och ville veta om vi fick mera.Du kan vara lugn Bengt, vi har sparat en snipa till dig och det blev inte mera än dessa två fina gäddor och dem får bli vår sista fiskar för 2010. Snart ska vi ut igen på nyåret och då ska det satsas stenhårt på någon av dem stora damerna som finns där. Tre man, 12 spön - det är klart att det måste bli fisk, än så länge håller vi bra standard med 25 kilo på 4 gäddor!
Kylan är det värsta och så detta eviga rensande av hålen, jag är helt slut i chassit och ska gå och lägga mig på sofflocket en stund. Bitande nordvästvind, gör att fejset känns som en Valnöt, natti-natti gott folk!
2 kommentarer:

  1. Det där jäkla fula skägget åkte av efter att jag sett di där bilderna ;-)))))))))))

    SvaraRadera
  2. Hur ska jag nu kunna se skillnad på dig och slynan???? :-()
    Det är ingen fara Pär! Bengt har en sådan sparkdräkt från Daiwa Kids och sen har han tummvantar med resårband genom armarna, så han inte tappar dom på isen. Den vackra tänkar bara på hans bästa :)

    SvaraRadera