fredag 3 december 2010

Det finns en gnutta hopp för Bengt!

Jo, så är det faktiskt, tro det eller ej, ni som känner honom! Jag råkade stöta på en hjänkirurg som hade en gedigen bakgrund som elektriker! Under tiden vi väntade på bussen sttällde jag lite frågor kring Bengt och det kom snabbt en del motfrågor. Vi var inne på beteende, motoriken, gångstilen och lite annat allmänt kring denna herre från Trekånten.
Innan bussen anlände hade jag fått en del fakta och även en hel del heta tips, som skulle kunna hjälpa Bengt i framtiden. Jag skulle ta det lugnt med honom, vilket jag inte tänker göra! Jag skulle låta honom få lite fisk, det tänker jag inte göra och jag skulle vara snäll mot honom när vi är tillsammans och vara till hjälp hela tiden?
Bengt har behövd hjälp sedan första dagen han såg dagens ljus och jag är snäll mot honom (ibland) och jag lovade hjärnelektrikern att vara bättre mot Bengt, lite som en handledare och personlig assistent. Som den kompis jag är gör jag detta ideellt, kostnadsfritt och med stort medlidande, hjälper inte detta, kan han fara åt ..... You know vart jag menar! Vi konstanterade att Bengt fick dels för lite stryk under sin uppväxt och dels så hade han inga leksaker till sitt förfogande och det är inte för sent. Man kan träna motoriken fast man är över 35 år gammal och tipset jag fick, var att köpa Bengt en leksak som han kan studera och leka med.
Så ett snabbt besök i leksaksaffären och vips, så har jag nu en liten söt Anka som jag enligt brainexperten ska lägga i pimpelhålet framför Bengt. Nu kommer han att konsentrera sig på Ankan och vara glad i hågen, samtidigt så kan han leka med den, om fisket inte är roligt för stunden.
Detta tror jag stenhårt på! Bengt har en förmåga att göra lite otrevliga saker, när inte fisket är kul, bland annat att förtära brännvin på offentliga platser, gräva brunstgropar och pinka in hela reviret på samma gång. Sen blir han högljud av klarvattnet och gapar Åh va gott och Ge mej inte dej. Sen går han över till Hur går det för dej lilla gubben. - Lilla gubben? Jag kunde för fan vara hans pappa, men gudskelov är det inte fallet, hoppas jag ;-))
Jag ska ge Bengt lite terapi och se om det hjälper och det är bara att ta tag i detta direkt vi kommer ut på isen. Jag hoppas vi kommer fram, det är nämligen såhär att Bengt har köpt sig en så kallad bil vid namnet KIA, jag menar hallå, vet han inte vad den bokstavskombinationen står för? Kört I Avgrunden och där ska man inta passagerasätet! Man får be till högre makter och hålla i allt man äger och har, det finns risk för att man blir av med dem sista hårstråna på svålen. Få ordning på prylana och konsentrera dig Bengt till helgen tar vi dom! Nu ska jag mata Ankan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.