måndag 13 december 2010

Tomten kom tidigt i år!

- Ho Ho Ho! - Vad är det nu tänkte jag och kollade ut genom köksgluggarna. Det kom självaste Tomtefar med kärring och grabben med paket till mig! - Var har du Renarna? frågade jag, svaret blev att det var för mycket snö, så det fick bli bilen! Jag vet inte om Tomten är sponsrad, men han kör en KIA, samma bil som slynan i Trekånten och den har samma färg! Konstigt va världen är liten ibland.
Tomtemor är snygg och vacker och likaså lilla Tomtegrabben, Tomten däremot börjar bli gammal och skrynklig, men skitsamma, han kom i alla fall till mig igår. Jag hade ingen aning om att Tomten är sportfiskere med stort hjärta för karp och gäddfiske, men så är det och nu hade han rensat upp hemma och delade ut paket till dem som behövde muntras upp. Vi fick ett helt sätt med ett fint villalarm som med sitt höga ljud kommer att hålla eventuella inbrottstjuvar borta. Allt kollades och med 5 nya 9 volts batterier är, kåken numera säker som en bunkar. Vid ett inbrott går en signal direkt till Ultimate security som sen varnar pålisen, vilka grejor det finns!
I detta fina larmpaket fanns även en mottagera som fungera så man kan koppla in 4 villor samtidigt och man ska då kunna höra om det kommer objudna gäster. Super Tomten!
Vi fick ett stort tält som kanske hade en liten läcka någonstans och det ska jag minsann kolla upp senare. Detta är en stor hjälp den dagen, mina barn ska flytta hemifrån och det kanske inte finns några lediga bostäder. Båda ska kunna bo här i och med att det är en tvårummare och insatsen är betalt för länge sen.
Till flickan min fanns det är skönhetsväska eller som det så fint heter på franska tror jag det är, en nässesär och här kan hon ha allt spackel till fejset, läppgrease, borster, påntonger, tampånger, kåndåmer och fan vet allt damer nu släper runt på. Den är större än en vanlig Gaypouch och denna hade även två sminkboards. Tack Tomten!

Med i paketet fanns 3 fina grejor som man ska hänga i granen och här var klipsen och linan inte dem bästa efter flera års bruk. Jag har bytt ut linorna till en lite starkare leadcore och monterad nya klips.
Jag funderar på att köpa 3 nya lampor till dem av märket Betalights, det är det bästa och det blir så fint och mysigt ljus i granen, när dessa är utplacerade. Tomten visste dock inte om man kunde få dessa lampor att gå på timeren, men vi ska kolla det. Jag tycker om denna röda julfärgen, va fint det ska bli på julafton.


Den här grejen vet i fan va det är för något. ett järn med tre små piggar på och man kan breda ut den med några skruvar, som hade fastnad ordentligt, men det fixade jag snabbt. Vi undrade om det var ett stekjärn, men det var svårt att vända fläskbitarna i pannan och det var inte lätt att steka köttbullarna heller.
Men sen kom jag på det, bright som jag är och nu du Tomten, ska du få Ris ala malta nästa gång du kommer. Den ska sättas i en Borrmaskin och sen vispar du allt samtidigt och din risgrynsgröt är klar på 5 minuter och längst upp ligger appelsinskalen klara för att plockas bort.
Min fru klarade att använda den, fast hon höll i borrmaskinen med båda händerna och i dag ska hon tvätta väggarna. Vi fick med en extra av dem små piggarna ifall en går sönder, Tomten tänker på det mesta.



Vi fick även en sytrådshållare som tyvärr var sönder, men jag med mina fina tunna fingrar fixade till utlösningsknappen och med lite olja här och där, så fungerade den som en Rolexklocka igen. Jag funderade länge och väl över denna och gjorde kanske ett misstag?
Jag lade ut bilden på E-bay och efter 7 minuter och 23 sekunder gick den för 3000 euro till en Indisk matttillverkare och det var jo bra, att den kom till användning. Indieren ringde mig sen och sade - I låve Okumas! - Yes yes, svarade jag och sen gnälde han över att tråden var gammal! Men hallå, vad tror dem därnere i Indien att man får för den summan. Väv dina flygande mattor och hälsa profeten, sen lade jag på och kollade bankkontoet via nätet.
Ut över dessa paket fanns det lite lådor till lite av varje och två av Tomtens gamla fiskespö som någon av Renarna hade trampat på.
Jag ska fixa till dem och tomten ska få tillbaka ett av dem och samtidigt ska jag bjuda honom med på en fisketur. Stort tack Bengt, du är helt klart, min bästa Christmasbitch! Jag har bara en fråga och det är om Ankan ska med ut till helgen?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.