fredag 2 april 2010

Trög gäddpremiär!

Det började bra, men sen ville dem inte vara med längre i dag. Jag kom till Black pool vid 7 - tiden, vitt i gräset och 4 minus i temperatur, men isfritt! Första spöet, ett bottenmete med död Mört och en flavour åkte ut och sedan en död Mört på ett flötmete, även den med flavours. Kaffet åkte fram och ciggen och sen sjung EOS - larmet sin sång och snabbt kunde dagens första snipa landas.
På med en ny mört och en annan flavour och ut med spöet, nu skulle det bli kaffe! Jag satte mig och då stack flötet - Det här blir en kul dag tänkte jag under tiden jag landade nästa snipa, men det skulle visa sig vara en felbedömning från min sida. Bara två napp på livebaits och båda släpper betet efter ett par sekunder och en var med in en bit, dock även den en liten fisk.
Jag kan inte riktigt sätta mitt finger på vad som var galet i dag, solen sken, lagom varmt under dagen och bra vind. Helt perfekta förhållanden tycker jag och även David Axelsson som dök upp vid 9 - tiden.
Skön bara att komma ut och njuta lite i vårvädret, flera polare hälsade på under dagen och att det inte blev bättre fiske kan man faktiskt inte göra mycket åt.
Jag gav järnet med det jag hade och det blev 3 snipor, nästa gång kanske dem större är i farten?

Ming Oil är alltid en vinnare när det är trögt, denna rökta Salmon doft brukar dem inte kunna låta bli och 2 av dagens fiskar föll för den.
Tyvärr var det första gången att Medditerrainian shelfish gick bom, det händer minsann inte ofta!


Axelsson testade sitt nya Prologig spö, en kraftig 9 fotare och en Okuma Salina SA 30, det passade bra ihop till lite tyngre spinnfiske och lite lättare jerkbaits.
Tyvärr hjälpte det inte, tar dem knappt livebaits, så ska det mycket till för dem tar spinnbeten.Här är en del av vad Axelsson testade i Black pool, Prologic 4 - play i olika färger. Inte ett sniff, men det kan sägas att han vann Pike Tournament 2008 på den nedersta i Papegojfärg, därav fattas stjärtfenan som gäddan så snyggt fimpade i hugget.
David stack och jag fiskade vidare, det skulle dröja ända till 16.30 innan jag fick min tredje fisk och det var troligen den samma som släppte några timmar tidligare. Jag återkommer, var så säker! Glad Påsk än en gång till er alla!
2 kommentarer:

  1. gutt att de hände nånting iallfall framåt eftermiddagen, de behövdes du hehe. var de den fisken som tjurade ihop när jag var där ?
    hej svejs

    SvaraRadera
  2. Så var det nog David, man ska inte ge sig för lätt. Jag ska vänta ett par dagar och försöka igen.

    SvaraRadera