måndag 26 april 2010

Flexibelt spö.

Jag brukar under vårfisket efter karp ha med mig ett lite flexiblet spö som kan användas till det mesta typ: spodding, lodning, feature findings och stalking samt gäddmete OM det skulle dyka upp en större gädda. Fearture finder kit, spoddar med chockleader pålindade mm finns alltid med i karpprylarna. 12 fot billigt spö från Ultimate med en testkurva på 2,75 lb, jag hittade faktiskt när jag tröttnade på kärringens handlande i Ullared och fanns en affär en bit bort och jag var snart 600 spänn fattigare, men dessa lite billigare, men bra spön duger till detta.
Jag såg lite rörelser och såg sedan att det var en hane och en större hona som inte var helt klara med sina kärleksförklaringer och jag smäckte ihop ett flötmete och hängde ditt en liten Sill och lade ut tacklet. Inget hände på över en timme och jag började misströsta och var precis på väg för att veva in spöet när flötet gick under.

Jag hoppades att det var den stora av gäddorna som hade tagit mitt bete, tyvärr var det inte fallet och den stora hona stack när jag krokade.


Så det blev bara denna lilla slyngel som snabbt fick gå tillbaka till sänghalmen och jag hoppas dem hittade varann igen och kunde fortsätta med sina intima akter.



Jag hade för ett tag sedan med en liten smidig ficklampa med namnet Grunda, den var såpass bra att jag köpte en till och här är den med förpackningen Så kan ni själva läsa er till effektiviteten hos denna lampa, den ena av dem ska jag ha rött på glaset och den andra som den är med vitt lyse.
En riktig bra ficklampa med bra ljus och den drivs med ett styck AA-batteri, väger inget och du kan enkelt ha den i munnen under drillningen om du glömmer att få med dig den ordinäre pannlampan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.