lördag 24 april 2010

SM - Guld till HV! Tack för uppvisningen.

Det hjälpte inte att bua, det hjälpte inte att reportrana var DIF - fans och bara pratade DIF, spelet hjälpte inte, INGET hjälpte denna lördag på Hovet i Stockholm. Smålands stolthet var för starka och tankarna svirrade nog i en del 08 - huvuden när det gick till sudden, HV har nu vunnit 7 av 8 sudden i slutspelet och det kallas övertag även på danska!Jag efterlyste David Petrasek och här har vi honom efter sitt 2 -1 mål, inte mycket väsen av denna storspelare, men en gång räckte i dag. I sudden väntade jag bara på en kontring från HV, det blev ett anfall och det var över.
Jag kan bara tackar, gratulera och buga mig för detta mästerlag, målskytterna i all ära, men mina tankar denna kväll går till Stefan Liv, vilka räddningar och vilken spindel HV har i nätet. Tack, tusen tack! Between HV and DIF, there´s a big DIFference!
4:19 minuter in i sudden death avgjorde Teemu Laine den sjätte SM-finalen.
Via stolpen satte finländaren 3-2 och säkrade därmed HV:s fjärde SM-guld genom historien.

Djurgårdens Andreas Engqvist hade minuten innan avgörandet fått den stora chansen att kvitterade finalserien. Men det första skottet gick i stolpen och Engqvist lyfte sedan sin egen retur i ribban. Men marginalerna var inte på Dif:s sida.
Trodde de avgjort
Istället kunde Teemu Laine avgöra drygt fyra minuter in på övertiden – via stolpen.
– Fantastiskt, otroligt, Djurgården spelade bra. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är så lycklig att vi lyckades vinna här, säger Laine.
– Jag stoppade pucken med handen och försökte bara slänga den på mål.
HV71 trodde sig ha avgjort matchen redan tidigt i den tredje perioden när David Petrasek satte 2-1. Jönköpingslaget kontrollerade sedan matchen men med mindre än fyra minuter kvar kvitterade Kristofer Ottosson och tvingade fram den femte förlängningen på sex matcher.
”Lika overkligt som vanligt”
Fyra av de vann HV71 och det var det som kom att avgöra. En annan hjälte heter Stefan Liv som gjorde en jätteräddning på Marcus Nilssons avslut i slutminuterna av ordinarie tid.
– Det är fantastiskt. Det känns lite overkligt. På ett sätt hade de kunnat dela ut två guldmedaljer för det andra laget är också värda det på något sätt. Men jag är mästare igen, säger Stefan Liv.
– Ja, fy fan. Det känns lika overkligt som vanligt, säger Liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.