torsdag 22 april 2010

Aj Aj Aj HV, en miss i protokollet!

Det gick inte som jag hade planerad och HV förlorade på hemmaplan, vilket inte är så värst vanligt. Det borde aldrig ha gått till förlängning med tanke på att man hade 5 mot tre under 1.40 och då skall det nätas, men HV´s fina och ursnabba power play har på något vis kommit av sig under hela finalspelet. Vi får hoppas på en seger i kväll och sen ta nya tag därifrån.
HV förlorade i sudden

HV71 förlorade kvällens match mot Djurgården. Detta efter nästan en hel periods förlängning. HV:s mål gjordes av David Petrasek och Adam Almqvist. Båda målen kom i power play.
Finalspelet mellan HV71 och Djurgården är på väg att bli en riktig klassiker. Åter var det dags för ett avgörande i sudden death, för tredje matchen i rad. HV har vunnit de två senaste matcherna, men ikväll bröts den sviten. 19:54 in i fjärde perioden såg Djurgårdens Marcus Krüger till att kvittera finalserien till 2-2.
HV inledde matchen bra och 3:43 in i den första perioden var det dags. HV gjorde äntligen mål i power play. Första i finalserien. Och det var David Petrasek som laddade från blålinjen, pucken satt snyggt bakom Gustaf Wesslaus högerhörn.HV var perioden igenom det bättre laget, och trots att skottstatistiken var så pass jämn som 8-6 i HV:s favör, så hade laget ett par gyllene lägen att göra både 2-0 och 3-0. Men det stannade vid 1-0.- Helt okej, vi har våra chanser, vi borde kanske satt några till, sa David Petrasek efter den första perioden.
I den andra perioden kom Djurgården ut som ett helt nytt lag, om de i den första perioden spelade försiktigt så spelade de i den andra mer som man är van vid att se dem spela. Redan efter drygt en minut kvitterade de dessutom, och de hade bud på mer. Men HV kom igen och höjde sig åter rejält. Det resulterade i att Djurgårdens Kyle Klubertanz drog på sig en utvisning, något som HV utnyttjade och gjorde kvällens andra mål i power play. Denna gång var det Adam Almqvist som sköt, och pucken låg fri i målgården då Gustaf Wesslau slog in den i eget mål. - Det är en bra period. Vi ska bara tugga på, sa Nichlas Torp efter den andra perioden.
Tredje perioden började precis som den andra, med att Djurgården satte full fart framåt. Men HV pallade trycket på bästa sätt, mycket tack vare en storspelande Stefan Liv. Efter nästan tolv minuter ledde Djurgården skotten med 7-2, och HV fick Johan Davidsson utvisad. Gästernas press blev för tuff för HV och Marcus Krüger kunde kvittera till 2-2. Efter målet fortsatte DIF sin press men när HV skapade ett tryck med mindre än fem minuter kvar att spela fick man chansen att spela fem mot tre (Marcus Ragnarsson och Kyle Klubertanz utvisade) i nästan två minuter. Trots ett massivt tryck med bland annat ett ribbskott lyckades inte HV överlista Gustaf Wesslau.
För tredje matchen i rad blev det alltså sudden death. En sudden som HV fick börja i numerärt underläge i ungefär 1:30. Förlängningen bjöd på ett böljande, och bra spel. HV var bättre än Djurgården och DIF tvingades också genom Mike Zigomanis dra på sig en utvisning då han slashade Pasi Puistola. HV spelade ett fortsatt bra power play, dock utan att göra mål. Och när alla väntade på att period fyra skulle ta slut gjorde Djurgårdens Marcus Krüger 3-2. Därmed är det kvitterat i finalserien, 2-2.
Dem engelska damerna kan, här en fin gädda från en av Lincolnshires många drains. Den togs på en vanlig bottenmetad Sill och vägde nästan 9 kilo och är en ny PB för Mrs. Marshden.

En som upplevde ett makalöst gäddfiske på Irland var engelskmannen Dave West som under en och samma dag landade 9 gäddor över 9 kilossträcket! Det kallar jag en fullträff av stora mått, den två största vägde 12,250 och 12, 140 kg.


Slowtrolling med livebaits var metoden Dave använde under sitt drömpass, dem måste ha stått i kö för att ta hans beten. Så är det, kommer man rätt med rätt bete och metod, så kan det hända dem mest otroliga saker inom fisket.
3 kommentarer:

 1. Hv vinner förhoppningsvis ändå :)

  SvaraRadera
 2. Kanske har missat det men nors? är det nåt att spara i frysen, går det ens att använda med tanke på hur mjuka dom är.
  Hur funkar dom till gös?.

  Keep upp the good work följer bloggen intensivt!

  SvaraRadera
 3. Ja, det gick brsa med 5-4 till HV i Jönköping, här snackar vi Smålänsk envishet! Vilken match, den hade jag gärna sett från soffan. Nu blev det bara radion , då man var på jobbet. Fantastisk upphämtning och ett rättvist resultat!
  Nors är mjuka, så är det och det bästa sättet att bevara dem är att antingen frysa in dem styckvis i gladpack och använda dem frysta, gäddan bryr sig inte och det är ett bra Gösbete. Ett annat sätt är att frysa in ett stort gäng i ett mjölkpaket och ha så lite vatten som möjligt, dem ska dock vara täckta. Använd dem frysta! Nors är bra bete för gädda, abborre, lake, ål - Alla rovfiskar, likaså är det med Siklöjan.

  SvaraRadera