fredag 23 april 2010

Herregud i helvete va spännande det blev i sudden igen!

Jag har inga nervösa anlag, men VM i Prag var det räckte med oavgjord mot ryssarna i finalen är det värsta jag har sett och jag glömmar aldrig när Thomas Sandström lade gummibiten i kassen med bara några sekunder kvar och det var klart. I går kväll var det radiotajm igen för min del och med 3 - 0 i baken var jag säker på ännu en förlust och good - bye till SM - guldet. Men sen kom 3 - 1 och sen 3 - 2 och 3 - 3 och jag vaknade till liv igen.
Det var hemskt att sitta och lyssna till 4 - 3 och sen 4 - 4 och en ny sudden, djävla i min själ att det var spännande och när Törnberg satte femman, så hörde nog hela AB Gustav Kährs att Hr. Rasmussen var på jobbet : - )

HV vann makalös match

HV71 visade prov på otrolig lagmoral då man vände 0-3 till seger 5-4. Men som vanligt i finalserien krävdes sudden death. Tack vare Martin Thörnbergs mål leder nu HV finalserien med 3-2.
HV71 fick en riktigt tung start i den femte finalen. Gästande Djurgården gjorde 1-0 redan efter drygt två minuter. Det var som vi vant oss vid den här finalserien en fartfylld första period med mycket fysiskt spel. Dock skulle det dröja över 16 minuter innan det var dags för första utvisningen, och den drabbade Djurgårdens Tim Eriksson. När 20 sekunder återstod av Erikssons utvisning kom Teemu Laine igenom och Kyle Klubertanz såg ingen annan utväg än att fälla HV:s snabbe finne. Spel fem mot tre och HV lyckades omgående skapa ett bra tryck mot Gustaf Wesslau. Men närmre än ett bra skott av David Petrasek kom inte HV utan underläget 0-1 stod sig perioden ut. HV-favör i skotten med hela 16-4 talade dock sitt tydliga språk om vem som styrde matchen. - Vi kämpar oss in ganska bra, vi har lite mer puck än dem, sa Daniel Grillfors efter den första perioden.
Om starten i den första perioden var tuff för HV så kan man onekligen säga detsamma om den andra perioden. På 2:20 hade Djurgården ryckt till sig en 3-0-ledning. Men HV fortsatte trycka på med en bra publik i ryggen och genom David Ullström och Jukka Voutilainen gjorde hemmalaget också 1-3 och 2-3. Men det skulle inte vara nog där. Med 26 sekunder kvar av perioden och med Pasi Puistola utvisad kunde HV kvittera genom Teemu Laine.Laine visade prov på sin otroliga snabbhet då han snappade upp pucken mellan två djurgårdsbackar och skrinnade sig loss och helt ren med Gustaf Wesslau gjorde han inget misstag. HV hämtade upp 0-3 till 3-3 på mindre än tolv minuter, och finalserien fortsätter leverera magisk ishockey. - Det är skönt att komma tillbaka, sa David Ullström efter den makalösa andraperioden.
Tredje perioden fortsatte som den andra avslutades, med att HV var det betydligt bättre laget. Djurgården hade under matchens gång inte de långa anfallen i HV:s zon som de haft de tidigare finalerna. Men likväl var det gästerna som tog ledningen, denna gång genom Andreas Holmqvist. Men med tre minuter kvar att spela kvitterade Oscar Sundh till 4-4. I sudden fick HV direkt ett bra läge men Johan Lindström fick inte riktigt träff på pucken. Annars fortsatte det böljande spelet och efter 3:02 avgjorde Martin Thörnberg snyggt framspelad av Jukka Voutilainen och Johan Davidsson. Thörnberg kom mer eller mindre helt ren med Gustaf Wesslau och gjorde precis som Teemu Laine, det vill säga, inget misstag! Hela HV var bra, men Jukka Voutilainen måste hyllas lite extra. Han gjorde en riktigt grym match, med både grovjobb i egen zon och smörpassningar. Match sex i serien spelas på lördag på Hovet i Stockholm och vilken lämplig plats att dra på sig guldhjälmarna! Vi får se, det är två enormt jämna lag och allt kan hända som vi såg i kvällens match på bara några minuter. Jag efterlyste Petrasek och Törnberg, den sista har presenterad sig, den gode Martin.
Här tre giftiga beten för Abborren, alla från Polska Salmo. Dessa tillsammans med Salmo Slider och Rapala X-wrap är mina favoriter för Abborren både ute i Östersjön och i våra insjöar.

Bästa fisket har du tidiga morgonar och fram under eftermiddagen och mot kvällningen. Dessa tider jagar den stora Abborren, mitt på dagen brukar fisket vara dåligt, men man vet aldrig riktigt med dessa fiskar. Börjar en i stimmet att jaga, så följer i dem flesta fallen, alla andra efter i jakten på föda.


Ha med dig en uppsättning wobblare med olika färger gång och storlekar under ditt fiske efter Abborre. Variera dina beten tills du hitta den rätta för dagen och variera din inspinningshastighet med ryck, stopp, snabb eller långsam invevning.Abborren hugger ganska sent på kvällen, så håll ut tills solen går ner. Abborren står stilla och "sover" under natten, men den är snabbt i farten igen i gryningen. Titta efter flyende småfisk och måsdyk, detta indikera att det finns småfisk och Abborren är sällan långt borta.
Hitta du ett stim gäller det att fiska snabbt och effektivt, stimmet flytter sig snabbt och det gäller sen att följa efter på kastavstånd.

2 kommentarer:

  1. Gott Luis, att se, att du håller på rätt lag =) Nu blir det GULD!

    SvaraRadera
  2. Ja Magnus det hoppas jag och jag tror faktiskt att HV kommer att bli en överraskning i morgon eftermiddag. Kanal 5 15.30 börjar det och 16.00 blåsar domaren igång matchen. 6.13 in i första presenterar Petrasek sig och resten är down hill som man säger ;-)

    SvaraRadera