torsdag 30 november 2017

Tillsätt lite prickar, det fungerar ...

Ja, lite prickar fungerar väldigt bra, men igår gick det tyvärr inte att få någon Regnbåge på det jag ska visa er i dag, men den skulle komma, segt och tufft tufft fiske och många gav upp efter att ha provat allt.

Jag stod ut i nästan 5 timmar innan jag kunde landa, vad jag tror var dagens ända fisk, men den var fin och gav mig en rolig och brutal fight och det gillar jag skarpt.
 Svag Novembersol över Parkeringsviken i Rismåla göl.
Det var kyligt och jag fick både sol, vind och regn under dagen. Fisket var svårt och otroligt trögt, jag såg inte ens en mört på ytan, inga vak, stendött och det var nog 8 andra fiskare som kastade med drag och flugfiskare med djupgående nymfer och minst tre som provade med sina kastkulor och flugor ... ingen fick något och jag höll mig lite för mig själv och smög runt gölen.
Sonic i 4 och 6 gram och olika prickar.
Jag var för ett tag sedan och rensade fyndlådan på Dollar Store för dessa billiga, men bra Sonic spinnare och tyvärr var många i samma utförande.

Dem flesta var orange med reflextejp på skeden och en del var i silver med röda  prickar på skeden och alla var i vikterna 4 och 6 gram. 
En vattenfast Tuschpenna är allt du behöver.
Allt går att ändra om man vill och jag tog med mig en vattenfast Tuschpenna i fickan och gav en del av dessa spinnare lite prickar, det brukar öka effektiviteten avsevärt och en penna tar inte mycket plats i fickan och man hittar alltid på något som kanske kan göra dessa redan effektiva spinnare lite mer effektivare.
Denna typ av prickar har gett bäst.
Alla mina spinnare, wobblare och dem flesta av mina drag får en större svart som blir en form av huggmarkering och det fungerar väldigt bra, tror starkt på detta!

På bilden ser ni en 6 grams Sonic som har just denna svarta huggmarkering på kroppen, men den har även fått lite svarta prickar på skeden och denna spinnare har gett väldigt bra fiske efter Abborre, Gädda, Öring och Regnbåge.
Badplatsområdet är en av gölens hotspots.
Jag sprang runt och fiskade av alla tänkbara och otänkbara platser runt gölen, men det ville sig inte. Ingen fick något och timmarna gick och en del av dem fiskande gav så småningom upp och åkte besvikna hem.

Jag ångrade på, ger mig inte så lätt och framför allt inte denna dag var det på morgonen hände något väldigt besynnerligt. Jag skulle ha fiskat karp igen, men åldern tar väl ut sin rätt eller vad f.. som nu hände?

Alla grejer stod klara och jag skulle upp vid 06.00, väckarklockan startade då, men gubben Rasmussen hörde den inte och den stänger av sig själv efter 10 minuter och jag vaknar först 09.10 och var vansinnig över det inträffade.

Karpfisket gick åt helv... denna dag, men fiska ville jag och då blev det Rismåla göl i stället, så kan det gå ... Lite surt nu var frosten slog till igen, men karpfisket hade gått bra bara några dagar innan, så det var ingen panik, men ändå ...
Med sina 1780 gram, en fin båge.
Anyhow! Så fortsatte jag mitt travande runt gölen och hamnade på badplatsen för andra gången denna dag och nu var här fritt från folk, här står alltid fisk och jag bytte drag efter drag och provade olika färger, inget!

Under en liten paus slog tanken mig! Jens Hermansson hade haft bra fiske med kopparfärg och fiskat djupt under den varma perioden av året, kanske kunde detta fungera och ett kopparfärgat Hansen Gavial sattes på linan och flera kast lades ut och draget fick sjunka innan jag vevade sakta in.
Hansen Gavial 12 gram i Kopparfärg.
Fördelen med dessa drag är att man kan veva väldigt sakta och ändå har dessa drag en livlig gång och efter 12 - 15 kast runt badplatsen, kom det jag hade väntat på i flera timmar.

Hugget var stenhårt och mothugget likaså och sen var dansen igång, flera hopp och rusningar och till slut fick Regnbågen ge sig och studera insidan av min håv. Äntligen! Gammal är äldst som man säger!

1780 gram vacker fisk hade tagit mitt kopparfärgade drag och än en gång hade jag lyckats, en fin fisk tagen under en ganska tuff dag, men som sagt jag ger mig inte så lätt. Varför det var så trögt, det vet jg inte, kanske kände dem av att den kommande kylan och ställde sig på djupt vatten? Jag vet faktiskt inte, Regnbågen brukar vara piggare i kalla vatten ... Jag lyckades i alla fall och det var jo mitt mål!

Tillsätt lite prickar och huggmarkeringar på några av dina beten, det fungerade inte denna dag, men jag lovar att det ökar effektiviteten  på många beten och det skadar inte, vad har du att förlora? Kylan kom, isen lade sig för sjunde gången denna höst, men isen ska väl släppa sitt tag igen hoppas jag. Annars för det bli lite gäddmete i strömmande vatten framöver. Skitfiske på er alla!

söndag 26 november 2017

Håll ögonen öppna när du fiskar ...

Just nu svävar jag mellan renovering av väggarna i lägenheten, karpfiske och lite predatorfiske, samt isbildningar till och från! Visst är livet härligt! Och tro det eller ej, jag gamle man hinner med detta utan ens bli svettig ... eller hur?

Jo, svettig är man nog fan i bland i allt detta, men jag hinner med än så länge med både fixa och trixa, mäska och få mig en karp och lite fiske efter olika predatorer, isen försöker stoppa mig, men jag lyckas på något sätt och fråga inte hur, det bara sker och rullar på.
Snorhal brygga, vågar man ge sig ut här?
Efter koll av is i Svarta gölen och det var ganska Okay och lite boilies lades ut till karparna, sen gick det vidare upp till Rismåla och en snack med Svenne Blom en stund och sen fiskade jag av hans vik och hela sträckan ut till vindskyddet.

Totalt stendött, inte ens en liten ring på ytan och den där bestämdheten om att lyckas kröp fram i mig, så lätt ger jag mig inte! Envisheten kom fram och lite jävla anamar och sen var jag sporrad för en Regnbåge, ska väl inte åka hem tomhänt, bara för att det är trögt ... Näää!

Efter att ha spenderad en halvtimme vid Vindskyddet insåg jag att här fanns inget och jag vandrade vidare i min jakt och kom till den avbildade bryggan, som jag hela tiden har passerad på grund av den är sned, vinglig och hal som snor, men nu ....
Jodå och asken med jiggarna kom fram.
... var det ingen pardon, nu skulle jag testa och asken med jiggarna kom fram, dels på grund av djupet i ingången till Stenviken och dels att tankarna på Gös kom fram, vem vet, det kanske är här dem står och tjurar?

Det var nog fel ställe för Gös, ingen Abborre heller, eller finns dem där utan att hugga? Ska prova där lite mera och på något viss säkerställa att jag inte missar något roligt! På tal om roligt, så var resan ut på denna brygga en fantastisk upplevelse och samma sak in igen och jag gjorde korsets tecken när jag väl var på säker mark ... Puh!
Kände en stöt i 3:e kastet och 4 kast senare kom denna snipa.
Men bryggfisket gav faktiskt en fisk, jodå i tredje kastet kände jag en stöt på en större jigg, gav mothugg och kände inget mera. 4 - 5 kast senare på samma ställe satt fisken där och en fin liten snipa på ett par kilo försökte, dels att få mig att halka på bryggan och dels att plana på ytan under spången på bryggan.

Denna respektlöshet satte jag snabbt stopp för och den landades och sattes ut igen med orden: - Skärp dig nästa gång! Vi får se om vi ses igen. Jag fiskade av hela Stenviken och inget hände och sen vidare längs kanten.
Badplatsen, ett bra hak för Regnbågarna.
Jag hamnade vid Badplatsen, solen sken och vinden låg lite på här och jag tog en liten paus och rökte en cigg och funderade en stund på vad jag skulle hitta på, fisk vill och skall jag ha, något annat finns inte!

Badplatsen gav inget, vilket förvånade mig lite och jag fiskade vidare in mot Parkeringsviken, inget här heller och frustrationen började sätta sig lite här och där. Ingen panik, alla kan bli utan fisk!

Men ..... Plötsligt hörde jag ett plask och tittar mot badplatsen var jag var för 15 minuter sen, ett vak och nu kom det ett vak till och jag såg småfisken i ytan, som flydde för sina liv. 
Den jagade småfisk och 3 kast räckte.
Mörtfärg eller inte, men jag tog fram denna lilla wobblare, som kanske skulle kunna likna en av Regnbågens bytesfiskar och dels att fisken var nära land och jagade.

Regnbågen jagade en gång till och mitt första kast blev inte bra på grund av vinden, men nästa hamnade bra och efter ett par meter kom sällen och ett fint hopp i solljuset och snart var den i håven. Conrad wobblare i blått med sin livliga gång hade gjord sitt!
Lik en Mört eller inte? Lilla Conrad funkade och räddade min dag.
1500 gram i ICA-kassen och man var nöjd, all frustration, envishet o s v bara släppte och jag var mer än nöjd. Det gäller jo att ha ögonen med sig när man fiskar och kasta vitt och brett för att lyckas.

Nu var det bara att ta lite bilder och bege sig ut på stigen igen till mopeden och köra hem till värmen och planera nästa karpfiske i Svarte göl, koll av väder, fylla på beten o s v. Det fisket gick också bra och det kommer ni att kunna läsa om på karpbloggen, om intresse finns. Skitfiske på er!

tisdag 21 november 2017

Jag hittade den till slut!

Ny dag, ny tripp till gölen, nya möjligheter ... Ja positiv måste man vara innan man kommer fram till vattnet. väl framme fick jag ordning på grejerna och fiskade av dem vanliga platserna och hade inte ett sniff på dem första tre timmarna!

Vindskyddet gav inget heller och det blev en paus i fisket och jag tog lite bilder. Efter en stund fiskade jag vidare runt hela Stenviken och fortfarande inget, inga följare, inga stötar, helt dött och goda råd var dyra.
Skulle håven endast blötas av regnet?
Länge trodde jag att håven endast skulle bli blöt genom regnet, men jag gav mig fan på att jag skulle lyckas att hitta fisken och få en fight och landa en firre, kan och skall inte bli fisklös under dessa omständigheter.
Ja, vad ska man säga?
En bild säger mer än tusen ord sägs det, hur många ord man kan säga om denna, vet jag verkligen inte! Kan väl kalla den porträtt av Envisheten.
Längst bort skulle jag hitta fisken.
Jag fiskade på och jag skulle hitta fisken, den befann sig längst bort i gölen, nedanför parkeringsplatsen, men för skulle jag fiska av hela sträckan dit, utan något resultat.
Tyvärr en vanlig syn vid våra vatten.
På vägen dit hittade jag detta och en massa annat skräp som hade slängts runt gölen och jag blir både förbannad och lite ledsen över varför folk strör sina sopor omkring sig. Jag tycker det är för dåligt att man inte kan ta med sig soporna hem, här finns cigarettpaket, betes förpackningar och t o m engångshandskar!

Varför har man engångshandskar? Vågar man inte ta i fisken eller är man rädd för att bli lite skitig? Ta ur betena ur förpackningen hemma och släng skräpet hemma! Jag hittar många förpackningar, men aldrig några beten. Släng inte skiten ute vid våra vatten, hur svårt kan det vara att förstå?

Drygt 11 hekto och den räddade dagen.
Väl framme vid plattformen, som ligger nedanför parkeringsplatsen small det till i första kastet, spinnaren landade och jag vevade 4 varv på rullen och sen kom hugget och vi snackar hugg!
Den var lite sugen, denna Regnbåge.
Den orange/silveriga Sonic spinnaren fick jag operera ut hemma, den satt med två av krokarna bakom två av gällbågarna och jag fick inte ut spinnaren. Otroligt hugg och den var lite väl sugen på mitt bete.

1150 gram och min lycka var gjord och dagen var räddat och igen hade dessa Sonic spinnaren visat sin effektivitet, dem är billiga och du hittar dem för 10 kronor stycket på Dollar Store.
Två av dem bästa, men det kan ändra sig.
Man har eller får sina favoritbeten, mina är Hansen Gavial och Leguan i 12 gram och jag har letat efter dessa drag och hittar dem inte. Kanske har dem gått ur produktion eller? Någon som vet?

Spinnaren Mäsen till höge på bilden är också en av mina favoriter för Regnbåge och Öring, den är något dyrare,men värd sitt pris, jag gillar den i silver med kopparsked.
Asken jag har i fickan.
Man får olika favoriter och det ändrar sig lite då och då, jag har en liten ask i fickan med alla nuvarande favoritbeten och det brukar fungera bra, hittar för det mesta ett bete som dem vill ha här.

Det rör sig om blanka drag, Meppskopior, Reflexkopior och Sonic som verkar vara en kopia på Blue Fox spinnaren.
Fiskerummet är på gång!
Isen kom med frosten och den ligger några dagar till, så under väntetiden blir det till att ordning ställa det nya fiskerummet. måla, nya tapeter och sen ska det upp hyllor och alla spöna ska upp occh sen möbleras, så det blir lite extra mysigt framöver. Skitfiske på er!

lördag 18 november 2017

Islossning i Bloms vik!

Jag tog mig ett pass i Rismåla göl, hörde att isen nästan var borta och man behöver alltid lite frisk syre i lungorna och en trevlig promenad. Så jag slog flera flugor i samma smäll!

Vädret var hyfsat för november och västvinden låg på ganska bra och snart var man framme och jag började inne i Bloms vik, var det en bit ut, fortfarande låg is och den gick nästan hela vägen ut till Vindskyddet.
Här börjar isen att komma ut från Bloms vik.
Bloms vik gav inget och jag såg inget, fast jag fiskade av båda platserna ganska hårt och jag bestämde mig för att gå till Vindskyddet.

Här hann jag med 3-4 kast innan jag hörde något skrapa i kanten, det var isen från viken som hade kommit i rörelse och var nu på väg förbi platsen där jag befann mig.
Vänta, vänta ... snart så ..
Jag tog en paus, en cigg och tog lite bilder på detta fenomen. Jag funderade på om detta skrapande ljud skulle skrämma bort fisken och om jag bara skulle gå vidare i mitt sök efter en Regnbåge?
Spinnaren på isen.
Isen var inte tjockare än några millimeter, den gungade och den bröts sönder ganska enkelt och jag visar här med en spinnare. Spinnaren gick nästan genom den tunna isen när jag lade ner den.
Snart kan man börja kasta igen.
Ciggen var färdigrökt och snart var det dags att prova lyckan, men skulle det finnas fisk i området med tanke på alla oljud som isen gav under sin vandring ur viken?

Jodå! Efter ett par kast hade jag en stöt och i dem efterföljande kasten samma sak och jag byte till ett silvrigt Hansen Leguandrag, mitt bete nummer 1 och samma sak upprepade sig. Samma sak på nästa drag, ett blått Krokodil från Sölvkroken och nu var goda råd dyra, fisken kändes bra och jag ville ha den och jag provade en billig spinnare från Fladen och då small det till och mothugget satt där det skulle.
Tuff strid nära land.
Det var hopp och dans utan dess like och jag passade på att ta lite bilder på den kämpande Regnbågen och jag tycker nog att bilderna blev hyfsade med tanke på en hand och ett vilddjur i änden av linan som kämpade för sitt liv.
Börjar ge sig lite.

Nu räcker det, dags för håven!

!,9 kilo och än så länge den största denna höst.
Väl på land. En fin fisk, fina färger och den billiga spinnaren (10 spänn) på Dollar Store, hade visat sig vara rätt bete för dagen.
Fisken har gått väldigt tätt i odlingen, se nosen!
Ända skråman fisken hade var nosen, ett tecken på att det är för trångt i odlingarna, men annars var den felfri med fina fenor och det märktes under fighten och man tackar och bugar. Jag hade mer än gärna fångat just denna fisk på fluga!
Fladens Sonic 8 gram silver och röda utslag.
Bågen vägde 1,9 kilo och det var en nöjd dansk som bjud på fisk hemma den kvällen och alla var nöjda ... kanske inte Regnbågen som tyvärr blev lidande i detta fall, men god var den.

Rensad och klar, lägger jag dem i folie, lite salt och fiskkrydda, dill längs med ryggraden och mycket smör. 45 minuter i ugnen per kilo fisk, serveras med dillpotatis och smöret och dillen som omgärdade fisken i ugnen är din goda sås. Smakligt måltid och skitfiske på er!

fredag 17 november 2017

Abborre och Gädda, men ingen Gös!

Under mina fisken i Rismåla göl är det Regnbågen jag är ute efter i första hand och det går väl ganska bra med mina mått. Det finns Gös i gölen och jag vill så gärna ha en av dessa, mest för att ha fått en och sen har jag ett ganska taskigt PB på hela 3160 gram och den vikten skulle jag gärna vilja putsa till lite.

Jag vet inte om dem har blivit så pass stora än, men basfödan Mört finns det stora mängder med och sen återstår frågan, trivs Gösen i gölen? Allt jag vet är att 4 stycken är fångade, men jag vet inga vikter för dessa fiskar och en 4 kilos bitskulle sitta fint som en början.
Små mjuka jiggar  är effektiva.
Så varje gång jag är vid gölen, så ger jag Gösen en chans att få ta mina jiggar på djupet, men än så länge har detta inte gett resultat och jag får nog meta dem längre fram, kanske från isen.

Vad som nappar är Abborre och enstaka mindre gäddor, då funkar jiggarna jag serverar, men ingen Gös och jag kör på så länge det går och provar nog några pass från isen längre fram.
För många en matfisk.
- Åh!-Jag älskar Abborre! Ja den strofen har man hört lite överallt och Abborren är en matfisk för många. Jag sätter tillbaka allt jag fångar, om fisken inte är skadat allvarligt eller om fisken har en misstänkt sjukdom t ex svampangrepp sm kanske kan smitta. Regnbågen tar jag dock hem till matbordet.
Dags att släppa den.
Gölens bestånd av Abborre är ganska bra, fin medelvikt på dem man får och en och annan ligger en bit över kilot och det är roligt. Mängden med småfisk i gölen är stor och rovfiskarna har föda.

Gös, Abborre och dem mindre Gäddorna tar Mörtarna och när Gäddorna blir stora nog för att ta Regnbåge, så går dem över till den ädla dieten och blir väldigt svårfångade. Dem växer snabbt på denna feta fisk och jag vet i gudarna vilka vikter det finns på dem största gäddorna i denna göl, men stora är dem!
Roliga på lätta grejer.
Jag har väl inte dem Ultra lätta grejerna som är så roliga att ta fisk med, det hade man i ungdomen i det danska. Man var beväpnat med Abu´s Suecia Duett spö med 2 toppar 2-15 gram på ena toppen och 10-30 gram på den andra.

Rullen var en D.A.M Quick Finessa 110 med Platil Extra Strong lina i 0,15 och 0,20 mm på spolarna. I askarna hade man Mepps, Reflex och Droppen, samt den berömda Franska Bretton spinnaren och man var kung bland buskar och snår i dem små intima vatten man besökte.
Dem flesta jiggar fungerar bara man hittar fisken.
Hittar man bara Abborrarna och dem är med i leken, så fungerar dem flesta jiggar, visst finns det alltid en färg eller form som går lite bättre än andra, men oftast tar dem dem flesta.

Vita, gula, oljefärgade med glitter, blåa och gröna är nog dem bästa färgerna på jigg kropparna. Huvuden har oftast orange, gul, svart eller röd färg och vikter mellan 3 - 12 gram är vad jag använder mest.
Gäddsnipa på Mepps Anglia spinnare.
Mepps för Regnbågarna, bra val och det tyckte även denna snipa som klippte till nära land en dag vid gölen. Små spinnare är ett bete som ganska ofta tas av betydligt större gäddor.

Ett exempel på detta var också i Danmark, var jag skulle fiska Abborrar i Havreholm Slottsö. Jag hittade lite Abborrar under lite utstickande grenar och fick några stycken på min lilla Droppen spinnare med sked i guld.

Efter 5 kast som gav 5 Abborrar, small det till i mitt lilla spö och mer än 30 minuter senare kunde jag baxa upp en stor gädda för hand, då håven befann sig på cykeln 200 meter bort. Vi hade metat gädda innan och jag skulle bara göra några kast under trädet, innan vi skulle cykla hem.

Jag har beskrivit denna episod i min bok och vill minnas att gäddan var 118 cm och vägde 10 950 gram, ingen wiretafs, bara en liten Droppen som blev droppen för denna gädda. Detta utspelade sig den 22 juli 1976.
Hela jiggen är borta!
Precis som Gäddan från Havreholm, så var hela betet borta även i denna lilla snipa, som föll för en 7 grams Twintail i gul färg och orange skalle. Glupska och hungriga, precis som Abborrarna i gölen, men vart är Gösarna?
Sommarfisket är givande i insjöarna.
Abborren gillar värme och det är en sommarfisk för många och det går nog alltid att lura någon abborre till hugg, antingen på diverse spinnbeten, en jigg eller med metspöt och mask från bryggan eller ute vid Farfars gamla risvase, prova att meta dem med mindre småfisk, det ger ofta större Abborre.

Jag tycker vår och höst är den bästa tiden för dem lite större exemplaren. Det är kallare i vattnet och  fisket kan vara trögare, men du får oftast bättre fiskar när det gäller vikter. Så vår och höst, lite mindre hugg, men större fiskar, när det väl nappar!
Fin Abborre går tillbaka igen.
När du hittar Abborren, så vet du vart dem är och då ska du fiska just där och inte börja kasta runt. Fisken är en stimfisk och har du väl hittat dem, så ska du vara snabb och du kan få uppleva fisk i varje kast.

Sen flyttar fisken sig och du får hitta dem igen, Det kan bli många fiskar om du fiskar rätt och jag ber dig om att inte ta hem flera än du behöver. Abborren är en fin matfisk, ingen tvekan om det, men som sagt ta inte flera än vad du behöver. Skitfiske på er!

onsdag 15 november 2017

Lite kring gäddmete ...

Is i Rismåla göl och is i Svaret göl och jag kommer inte åt verken Regnbågarna eller karparna, men det ska väl tina upp igen vid hjälp av regn och vind och då får man passa på igen, om det nu blir så och man hinner med.

Så jag tänkte ger er lite gäddbilder, detta fiske med mete efter denna rovfisk, ligger mig varmt om hjärtat och den biten har ni nog förstått och bilderna kommer från små översedda eller ignorerade vatten, var ingen fiskar och det är lite synd, det finns fisk och chans till en överraskning i dessa glömda vatten ... men fördelen av detta är min, som försöker.
Snart så .....
Det är alltid spännande att bevaka ett flöte, man vet aldrig om gäddan är liten eller stor. Här är det ett dött bete på bottnen och flötet lägger sig vid napp och man vet som sagt inte vilken size det är på den hungriga ...
Levande bete under flötet.
... Vid fiska med levande beten, kan man ofta se på flötets rörelser om det är en liten gädda eller en större som har tagit betet, det lär man sig med tiden och genom erfarenhet.
Gäddmat!
Levande beten är bra, så är det och väldigt många klassar dessa beten med sin livlighet som det absolut bästa för ett bra resultat.

Jag har lite andra synpunkter, när det är kallt i vattnet och gäddan är trög och ett levande bete tas, men jag får flest napp på döda beten.
Enkla grejer för sink and drawfiske.
Ett flöte, lite hagel, en stark wiretafs och vassa krokar och sen ett dött bete, det är allt vad du behöver för att fiska med metoden Sink and Draw.

Kasta ut och låt ditt bete ligga en liten stund, därefter lyfter du spötoppen och betet dras upp för att sedan sjunka ner igen och det lockar gäddorna till hugg, även i värsta kylan. Kasta ut och fiska på detta sätt ända in till land.
Gapade över ett livebait.
Här var det levande bete, som gav ett fint hugg, ena stunden stod flötet där och i nästa sekund, var det borta. Det går ibland så fort och jag ber dig om att ha koll på dina flöten hela tiden och kroka så snabbt som möjligt, så inte gäddan sväljer ner hela tacklet.
En död Mört blev för mycket.
Sink and Draw gick inte särskilt bra, men när väl djupet blev för lågt nära land och fisken landade på bottnen, då lät jag betet, en mindre Mört ligga och 3 minuter senare kom nappet.
Slips på dött bete.
Sill och andra havsfiskar är bra beten med sina fina dofter och det missar inte en hungrig gädda och inte missade den på bilden ovan Sillen, som stod ca 20 cm över bottnen.

Lite luft kan injecseras eller någon form av flytkraft trycks in i Sillens mun med en Peang och sen är det bara att lägga ut betet på lämplig plats och vänta.
Halv Makrill ger ofta större fisk.
Makrillen är garanterad det bete jag skulle välja om det rör sig om större gäddor i ett vatten. Jag skriver upp lite under mina fisken och nästan alltid, så kommer dagens största just på hel eller halv Makrill.

Doften, färgen och det lite sega skinnet, det blir inte bättre för stor gädda och min största önskan är att man enkelt kunde köpa dem här på denna sida av vårt avlånga land.
Slips eller Snipa?
Alla har dem varit slipsar eller snipor, men se till att du landar dina gäddor på ett säkert sätt och tar hand om dem på land och återutsätter dem igen.

Den lilla sylen du får på 6 hekto, kan bli en väldigt stor och vacker gädda med tiden, men bara om alla sköter sig och tar hand om fisken på rätt sätt och sätter tillbaka fisken igen.
Driftfiske med Sill.
Ja vart f... vingen på flötet tog vägen, det vet jag inte, men denna föll för en liten Sill som fick driva ut med vindens hjälp och den metoden är väldigt effektiv i alla typer av vatten, men framför allt större vatten.
Esox´s fina kamouflage.
Ja, du ser nog gäddan som lekte Struts, deras kamouflage är suverän och dem litar på den. Jag råkade se den, men jag är övertygad om att om den håller sig lugn och inte sticker iväg, så skulle många missa en sådan fisk.
Fin gädda från ett litet vatten.
Det finns massor av vatten i landet som inte fiskas, små dammar, strömmar, hålor i skogen o s v. Dessa vatten kanske ingen har vetskap om eller så bryr man sig inte och åker till lite mera kända ställen och så går åren och gäddan lever här och växer, kanske inte till 10 kilo, men ändå.

Man kan få ganska fina överraskningar om man smygar runt lite med levande eller döda beten och ett spö och håven. Själv tycker jag att det är en spännande utmaning att se vad som finns i dessa glömda vatten.
Sill igen, Seabaits funkar!
Kallt väder, svinkalla vindar, is lite överallt i ditt vatten! Ge inte upp! Skaffa dig lite Sill och Makrill och spara alla levande beten som dör för dig, använd dessa under dem nämnda kalla förhållanden och du får med garanti en gädda eller två.
Små vatten kan hysa en överraskning eller två!
Man kan ha ett otroligt bra fiska i dem så kallade glömda små vatten, födotillgången är kanske inte så stor, gäddorna lever och växer efter vad dem hittar och detta gör det enkelt att få fisk då gäddorna oftast är hungriga hela tiden och på jakt efter ett skrovmål ... ditt bete!
Jo kallare det blir, jo bättre fungerar det med deadbaits.
Jäpp! Så är det, jo kallare, jo bättre funkar döda beten och det finns alltid möjlighet att öka på doften genom olika doftmedel som finns för just gäddfiske och även för karpfisket.

Prova en olja som löser sig i kallt vatten (winterised) eller en fiskdoft av något slag, en polare till mig sparar sörjan från sina Sillar och injecerar detta direkt under skinnet på en död mört och resultaten är enastående, milt sagt! Det var allt för denna gång, jag återkommer snart igen och fram tills dess, önskar jag er skitfiske.