torsdag 26 april 2012

Silverpilarna runt Öland.

Nu verkar det ha släppt lite och nu är Havsöringen inne längs Ölandskusten, jag hör flera, som har haft bra fiske, men de stora lyser med sin frånvaro. än så länge.
Det är bland steniga stränder du hitta Havsöringen och på den så kallade Leopardbottnen, som består av sand, grus och mindre stenar. Här ska du söka fisken, här jagar de Tobis och letar Borstmaskar. Jag tackar Liljan för bilden!
Det finns fina havsöringar runt Öland, här en 4 kilos bit från förra året och redan i år, har man tappat fisk i samma klass och även de som har varit större.

Havsöringens hopp och sagolika rusningar gör det svårt, men med koncentration under fiske, blixtsnabba mothugg och sylvassa krokar, så ska det gå.
Många gör felet att man bara går ner och kastar ut lite på måfå, börja ditt fiske en bit från stranden och fiska av området framför dig i en solfjäderform.

Alla öringar har en otrolig bra syn och den märker dig snabbt och drar sig undan. Kasta och var koncentrerad hela tiden och kolla hela tiden om något följer efter ditt drag.

Ett vevstopp i rätt sekund kan och vill utlösa hugget, eller kanske en ökning av invevningen? Variera invevningen hela tiden och prova alltid olika färger under ditt fiske.
Oftast följer Havsöringen ditt drag under en längre sträcka och hugget kommer kanske 4 meter ifrån dig och då är det inte lätt.

Jag hade en sådan upplevelse under min tid i Danmark, vi fiskade lite norr om Hornbäck och en stor Havsöring följde efter mitt drag och högg inte, utan den gick bakom mig och ställde sig mellan mina ben!

Jag sade till polaren att han skulle kasta förbi mig och veva in draget så nära mig, som bara var möjligt. Öringen högg och därefter hoppade den över mitt huvud och var borta, jag uppskattar denna öring till ca 80 cm och den hade blivit ett långvarigt minne.
Du har dina favoritdrag, men fungerar inte dessa, så gå genom allt du har, för eller senare, hittar du något som passar Silverpilarna.

Långsmala, långt kastande kustdrag, som dessa brukar oftast ge fisk, se gärna till att du har någon form av huggmarkering på dina drag och se till att du har minst två springringar mellan draget och kroken.

Dessa dubbla ringar hjälper ofta till mot hoppande öringar, som använder drags tyngd som en kofot och de kan bända loss sig i hoppet. Ringarna och att spöet är nere mot eller under vattenytan, minskar risken för tappade luftakrobater.

tisdag 24 april 2012

Många frågor om gäddspö och lämpliga rullar!

Frågor får jag gott om och det är bara roligt att kunna hjälpa till med lite guidning. Denna gång hade jag 7 frågor, om lämpliga spö för gädda (landfiske och även flötestrolling) man ville även ha tips på bra och tillförlitliga rullar till detta fiske.

Men flera av dessa personer är nya i detta fiske, eller gamla rävar, som vill ta upp detta fiske igen, dock vill man inte spendera flera miljoner på ett par utrustningar.
Mitt tips på rullar är definitivt väldigt bra och billiga arbetshästar som Wychwoods Riot Big pit 65, visst jag har väl inte spenderad många pass bakom gäddspöna med dem, men de har verkligen fått arbeta på annat sätt.

Spoddning inom karpfisket och även att använda en Spomb, är två saker som väldigt snabbt förverkar en rulle av lägre kvalité, men de har stått upp mot allt, jag har krävt av dem och jag rekommenderar dem väldigt högt.
Tro nu inte att denna reklam, kommer genom mina egna Riot rullar, nej, jag har pratat med Pär min polare, som har dem till både karp och gäddfiske och han är enormt nöjd med dem.

Bra pris, lätta, bra bromsar och de kastar väldigt långt med sin fina Alu - spole. Här ser du den fina linuppläggningen, en solklar vinnare, för ett väldigt lågt pris.
De är så pass bra, att Pär har 4 stycken bland sina ägor. De är snygga också med ett sobert utseende, rosenträshandtag och de flesta features i aluminium. Priset ligger under 700 kronor och du får med en extra spole.
Måste du absolut ha en baitrunnerrulle, så behöver du inte gå längre än till Wychwoods Epic 10 K Baitrunner. För predatorfiske är den suverän med sin fina broms, sin fina linuppläggning och frontbromsen.

Du kan ställa baitrunnerfunktionen så lös att gäddan eller annan rovfisk, inte känner något motstånd. Perfekta rullar för flötestrolling, var gäddan kan ta ditt bete utan minsta motstånd.

10 kullager, snygg design och under tusenlappen för en rulle, som jag har ställt mot Shimanos 10 000XTE Baitrunner, som en gång i tiden kostade 2495 kronor i Svenska butiker.

Epic 10 K har enligt mina tester bättre gång, större linkapacitet och bättre baitrunnerfunktion och allt detta för under 1000 kronor! Du hittar dessa rullar på www.metebolaget.se och där hittar du även hela serien av Wychwood Agitator spön, Solace spön, enormt fina och populära spö till riktigt bra priset och du får till och med en livstidsgaranti!

måndag 23 april 2012

Don´t you forget this!


Jag vill bara påminna er om Predatormässan i Göteborg. Do not miss this!
Den 27-28 april så slår vi upp portarna för det som kommer bli Västsveriges  fetaste träff för er som gillar fiske efter predatorer. Allt fokus kommer att ligga på gädda, abborre och gös. Flera av Sveriges hetaste fiskare kommer att vara på plats för att visa årets nyheter.
Oavsett ”style” och fiskemetod så hittar ni allt denna helg, vertikalfiske, dropshot, spinnerbaits, jerk, flugfiske, ja allt man kan tänka sig. Det kommer att finnas någonting för alla: testa beten i bassängen, kolla in betesbyggare, snacka med gäddproffs, imponeras av flugbindare eller bara träffa helt vanliga ”galningar” som brinner för sitt predatorfiske.


Joel och Mille från kultrullen "Gädda – The movie" Träffa våra lokala hjältar som under många år slagits för predatorfiskets position i Sverige. Dessa killar har fiskat det mesta på de flesta ställen. Bara det handlar om firrar med vassa tänder. De tipsar om allt från fiskemetoder, produktval, tackel, betesval m.m.


David Lundqvist. // Med lite tur så kikar David in under helgen och snackar gäddfiske.


Svenska gäddklubben // Vill man ha ett hållbart gäddfiske så är detta klubben som gäller! Passa på att bli medlem under predatorträffen och hör dig för om klubbens verksamhet.


Kent Sundin // Grym betesbyggare på plats i butiken med några av de mest fångstsäkra beten som går att få tag på. Kent kommer att visa stekheta beten för både gös och gädda.


Claes ”Svartzonker”/ABU // Mannen bakom en mängd succébeten. Vi kan nog redan kalla hans beten legendariska. Passa på att träffa honom ”live” och ta reda på hur han har tänkt när han tog fram alla dessa fångstgivande beten. McCelly, McMy tailbeten, McMio tailbeten, Mörrum giant spinnerbaits, Mörrum spinnerbaits m.m.


Hasse/ABU // Abu:s egna ”gös-kung” demonstrerar märken som Sebile, Gulp, Berkley, Powerbait m.m.


Buster/Bios // Buster är mannen som använt sin enorma fiskekunskap till att plocka fram en mängd predatorprodukter till oss andra ”predator freak”. Allt från beten till spön. Passa på att träffa honom denna helg, en aldrig sinande kunskapskälla. Buster representerar Daiwa, I-fish, Nils master, Dragon, Salmo m.m.


Per/Splash international // Per finns på plats i butiken och visar upp Gunki, Pezon&Michel, Illex, AMS och Biwaa. Varumärken som främst vände sig till predatorfiskare som ägnar sig åt vertikalfiske eller dropshot. Per har specialiserat sig på gösfiske samt jakt på riktigt grov abborre. Tipsar om metoder, betesval, tackel m.m.


Bosse Hall // Skall du få ut det mest och det bästa av ditt vertikalfiske så skall du behärska ditt ekolod på bästa sätt. Få människor kan ”ratta” ett ekolod som Bosse.


Outdoor Edge // Prova dessa grymma beten i bassängen. Några exempel ni inte får missa är Dahlberg Diver Frog, Whopper plopper samt DOA.


Alumacraft// Westgear.se kommer med en grym båt specialanpassad för sportfiske. Vi snackar infällda beteslådor, fisksump med mera. Killarna kommer ha ett par olika båtar med sig som man kommer få chansen att riktigt kolla in.


Comstedt// Representanter från Comstedt demonstrerar produkter från Minn-kota, Humminbird och Cannon.

torsdag 19 april 2012

Så undviker du trassel vid fiske på längre avstånd.

Jag har fått flera mejl kring detta med att wiren trasslar sig runt lekande på blyet och ett av dessa mejl kom från Logan Nilsson.

Hej!

Äntligen öppet vatten igen, var skitfiske under vintern för min del.
Läste lite på bloggen, där du skrev om småprylar till gäddmete.
En grej som var ny för mig som jag funderat på var dom små plaströren du skrev du hade för förhindra trassel.
Nyfiken som jag är undrar jag hur  var du har dom på tacklet o hur det funkar.

Mvh Logan
Ps keep up the good work!

Jag gör dessa små rör i olika längder och de förhindrar trassel under långa kast, genom att de håller wiren borta från lekandet och annat under luftfärden.
För kortare kast, säg upp till 30 meter fungerar det utmärkt med 2 stycken 8 mm pärlor, som också skapar ett litet avstånd mellan wire och blyets lekande.
Kordas Shok Beads fungerar på samma sätt som ett par pärlor, men det blir genast dyrare. Se alltid till att du har en sleeve över ditt lekande på blyet, har du inte det, kan wiren, få så pass stora kinks eller skador att den kan gå av i krokningen eller under press.
De små rörbitarna (Booms) ska placeras på detta sätt och du ser på bilden att bommen håller lekandet borta från blyet och under kastet styrs det hela rätt och är till 98 procent trasselfritt.
Här är det ett bete, som ska fiskas pop - up över ganska högt gräs och jo längre wirar du har, jo större är risken att det vill trassla sig under kastet.
Här en bild på hur det hela ser ut, ska du kasta riktigt långt och vara helt säker på att inget ligger trasslat, så kan du göra en liten knut med PVA - string som håller ihop det hela.

PVA - stringen löser upp sig i vattnet och gäddan kan ta betet utan något större motstånd. Man bör veta att en gädda accepterar ett visst motstånd från en levande betesfisk, men inte från ett deadbaits, de vet att betet är dött genom doften!
Gör dina bommar i olika längder, ha dem lösa eller som här nederst fast på blyet. Jag använder dessa längre mest till fiske på långa håll eller i gräs, var bommen sticker upp och hela tacklet ligger utsträckt på gräset.

Ibland knyter jag fast en tyngd med PVA - string och fiskar frilina på långa avstånd, grunden till detta kan vara dels bottenbeskaffenheten mellan mig och betet och det är lättare att landa en gädda utan ett tungt bly som håller fisken nere mot bottnen.

Jag hoppas att Logan och ni andra är nöjda med detta lilla svar, om inte får ni gärna återkomma med flera frågor, vi löser det mesta.

söndag 15 april 2012

Missa inte detta evenemang för Guds skuld!


Den 27 - 28 april håller man en stor Predatormässa i Göteborg, Joel Abrahamsson från Gädda The Movie, är det som vill sparka igång Predatorfiske i västra Sverige och det kommer många välkända profiler inom Svenskt gäddfiske och även tillverkare av produkter.
Klicka på länken, åk ditt och ha en bra dag! Missa inte detta fina tillfälle!

lördag 14 april 2012

Leta i försurade vatten efter din drömabborre.

Vart ska man leta efter stora Abborrar i insjövatten? Denna fråga kom till mig från Dennis och Jocke och det är ingen lätt fråga, men jag gör ett försök.

Jag skulle leta i mindre dammar och gölar, som är försurade, dock ska det jo finnas fisk som överlever, men en göl med gott om små tusenbrödrar och enstaka grova Abborrar, som lever av sina små artfränder.
I dessa vatten kan du hitta väldig stor Abborre och de flesta av dessa mindre vattendrag, tar gemene man ingen notis om och de får därför ligga orörda och den stora Abborren bara växer och växer.
Blåa färger är bra och likaså grön färg, i ett tusenbrödravatten, skulle jag använda mig av antingen något som sticker ut eller en färg, som de är vana vid, men ha en liten huggmarkering i form av stjärtfjädrar.
Grön färg skulle jag nog satsa på, men självklart bör man variera sina beten och leta tills, man hittar den rätta gången eller färgen.
Salmo Slider i mindre storlekar och i dessa färger är bra, du kan jerka in detta bete eller bara veva in det, i båda fallen har bete en förföriskt gång som Abborren tycker om.
Här är ett bevis för Salmo Sliders effektivitet. Jag skulle nog även prova mete med levande mört i dessa vatten och se om det är bättre än spinnbeten, kanske, man vet aldrig.

Jag skulle nog inte råda er att meta med mask i denna typ av vatten, med tanke på alla små hungriga munnar, det skulle nog bli lite av en plåga.
Gröna färger rekommenderar jag och även flötmete med en liten Abborre på kroken, om man ser de stora jagar de mindre.

För flötmete räcker det gott och väl med ett vanligt spinnspö om ni inte har något lättare karpspö eller liknande.

Använd ett mindre gäddflöte och kör nylonlina rakt genom och en enkeltkrok som monteras i munnen på betesfisken.
Roligaste fisket har man på en välbalanserad utrustning, som man orkar att använda i många timmar. Fisket är ett nötande och letande, tills man har hittat de bra platserna.
Prova mjuka wobblare och framför allt glöm inte jiggfisket, som kan vara otroligt bra, se bara till att ha en jiggstorlek som inte de små Abborrarna ger sig på.

Jag är övertygad om att i försurade mindre vatten finns de största Abborrarna i Sverige, ett stort antal tusenbrödrar finns ofta och kannibalismen träder in.

De stora blir bara större och större och ingen fiskar i dessa små vatten. Bryt denna trend och börja leta i din närhet, du kanske har en liten försurad göl i din närhet och där kanske din drömabborre finns?

tisdag 10 april 2012

Hur vassa är dina krokar?

Jag vet inte hur det ser ut hos en garvad gäddmetare, men slänger man en blick ner i en draglåda, så är krokarna totalt ofarliga och lika vassa som en kam!

Tyvärr är det ett tufft, men sant påstående, slöa, söndriga, ut böjda och rostiga krokar, så långt blicken räcker och  på frågan om det blir någon fisk,, så blir svaret - Jag bommade en fin gädda nyss!

Vassa krokar ger dig flera landade gäddor, så är det bara och gör något åt det! Torka dina spinnbeten, ta ur dem och häng upp dem och se till att du sliper dina krokar, som är slöa.

Man betalar med glädje 150 - 200 kronor för en wobblare och nästa gång det ska fiskas, så är allt rostigt och krokarna slöa, öppna åtminstone draglådan hemma och torka till grejerna.
En liten fin fil, är det bästa för att få krokarna riktigt vassa. Tro inte att, när du köper ett drag eller annat spinnbete, att krokarna är vassa, glöm det!

På en del större wobblare, krävs det ett stort jobb för att få krokarna vassa och det är ofta bättre, att byta ut krokarna mot supervassa kemisk slipade krokar.
Slipa dina krokar så här, så kroken blir trekantig i godset, det penetrerar bättre, när du ger mothugg och enstaka fiskar fastna i deras nafsande efter betet.

Dra filen nerifrån och upp mot spetsen. Aldig från spetsen och ner mot krokböjen! En del krokar går att slipa, en del inte, det beror lite på stålet, legeringen och härdningen, men prova!
Slipa hela krokspetsen från krokböjen och upp åt mot spetsen, slipa och kolla bettet mot en nagel, glider krokspetsen mot nageln, så är kroken inte tillräckligt vass och du får slipa lite till.

Drar du av nageln, så är kroken vass :-) Jag tror du förstår vad jag menar, en vass krok fastnar i nageln och då är den som bäst.
Här har du en av grunderna till varför dina krokar blir ovassa med tiden, 700 gaddar sitter det i en gäddas käft ungefär och de är hårda, likaså resten av käften som är benig.

Rost, grenar, bottennapp, krokar i askar o s v, blir ovassa och bör slipas upp eller bytas ut. Gör det och du landar flera gäddor, än de som inte bryr sig om sina krokar.

torsdag 5 april 2012

Tre frågor och tre svar.

Ni ställer frågor så det nästan ryker i burken och det är roligt att ni gör det, jag ser att många av er är nya inom gäddfisket och det är en härligt känsla, att jag kan hjälpa till.

Alla frågor besvaras så fort jag har tid till det, men inte alla frågor hamnar här på bloggen, en del besvaras direkt via mejlsvar. Jag tar bara med en del av era frågor här och än så länge har det mesta löst sig bra på detta sätt.
Tre av era frågor kommer här och vi börjar med Allans fråga. Han undrade varför man måste ha ett lekande med hake på varje spö? Det behöver du inte Allan, men det blir så mycket enklare att byta tackel, få bort spöet från fisken och kunna hantera gäddan, utan att flöte mm, är inblandad i en sprallig fisk.

Gäddfisket sker oftast, när det är kallt och med en hake i linänden, behöver du inte stå med frusna fingrar och knyta en knut, som kanske blir dåligt gjord.

Knyt fast en hake hemma i värmen med en bra knut och du slipper att knyta om och om igen. Koppla av ditt tackel och ta hand om fisken på ett lättare sätt.
Jonas i Malmö hade en liknande fråga och det rörde sig om, varför jag alltid har en hake till mina flöten och om detta verkligen var säkert, så man inte blir av med flötet.

Grunden till att jag har en hake vid flötet, är att jag dels snabbt kan byta flöte snabbt, om jag behöver det och dels, att jag snabbt kan ta bort flötet under transporten till och från vattnet.

Jag har aldrig tappat ett flöte under alla mina år och skulle det mot all förmodan hända, så gör det inget. Jag fiskar alltid eller för det mesta mina gäddor, med vinden i mot mig och mitt flöte kommer till mig för eller senare.
Magnus i Enskede har lite problem med att tillverka ett bra linclips till sina Drop - off indikatorer och jag kan hålla med om, att det är inte så lätt kanske att få dem rätt, så de släpper linan utan för mycket motstånd.

Mitt tips Magnus är, att du köper dig ett gäng Gardners Free Flow Indicatorclips från Tacklebox i England eller beställer hem dem genom www.metebolaget.se

De fungerar väldigt bra och du kan knyta fast den på en bit lina och sedan trä linan genom dina Ping - pong bollar och sen ett litet verktygsclips, som passar till dina banksticks.

Glöm inte lite större blyhagel på linan, så din indikator faller om gäddan går emot dig med betesfisken, det är väldigt viktigt att du ser detta!

Dessa clips är justerbara, så du får det rätt med motståndet, jag tror att dessa clips ligger på 2 - 3 £ per styck och funktionen, enkelheten gör dem väldigt prisvärda.
Håkan och Björn, två fiskegalna brödrar från Edsviken, har varit inne på karpbloggen (kul) och läst om mitt numera berömda SmartCast lod och nu undrade dessa ungdomar, om detta lod var något att ha för gäddfiske?

Självklart mina herrar! Jag ska med dessa fyra bilder, som är ganska talande, visa er hur det fungerar. Här på bilden över, kollar jag läget på displayen. Grunden till detta var, att jag satt utan ett hugg i denna damm och något måste göras.
Efter en stunds sökande, fick jag ett utslag från givaren och bilden visar klart och tydligt, att det står en fisk precis över en markerad kant i bottnen.

Frågan var nu om det var en gädda eller en karp och om det var en gädda, så var nästa fråga, om den var hungrig, något som ni snart ska får se.
Jag lade ut en fet Sill rakt på givaren, ställde in mitt spö och vevade in givaren och väntan kunde ta sin början. Var det en karp eller var det en gädda?

Det tog nog 30 minuter, innan min indikator först föll rakt ner och sedan sakta kröp upp mot klingan. Nog var det en hungrig gädda, som hade hittat min lilla måltid.
Och ett bättre bevis än detta finns inte. Ingen stor gädda, men väl en fisk för dagen och det bevisar att SmartCastloden, är suveräna för allt fiske, oavsett art.

Allt jag kan säga till grabbarna Håkan och Björn är, att använd era pengar på ett SmartCast lod, ni kommer aldrig att bli besvikna över dess funktioner.

De kostar en slant, men det är verkligen väl spenderade pengar och ni har ett betydligt bättre och effektivare fiske i framtiden. Det sparar en massa tid på fiske i fisklösa områden och dessa lod ljuger aldrig, ser ni fisk på displayen, så finns det fisk under givaren.

Jag hoppas alla inblandade är nöjda med mina svar, fortsätt att mejlbomba mig, jag svarar så fort jag bara kan och glöm inte att ingen fråga är för dum. Är ni osäkra på något, så bara fråga på!

onsdag 4 april 2012

Ska Påsken gå i Gäddans tecken?

Det kan mycket väl bli så för min del, med tanke på de kalla nätter, som råder och gryningen ska vi inte bara snacka om. 

Minus 6 grader igår på morgonen och det där tycker inte karparna om, så ändras inte vädret till det bättre, så sadlar jag om hästen och fiskar gädda under påsken!
Jag vill ta tillfället i akt och önska er alla en riktig glad och fiskfull påsk, vi behöver dessa dagars frihet för att ladda batterierna och vad kan vara bättre än, att fiska lite mellan all mat och god dryck?
Jag tog fram lite gamla klenoder igår och servade dem. 11 år på nacken har dessa Daiwa Regal 5500 T i mina ägor och innan vet jag inte hur länge förra ägaren hade dem, troligen var de nya, då jag fick dem i original förpackningen.

De har dock inte riktigt fått den vård och den ompusslan, som de är värda, men det ändrade jag på och de går igen i flera år, som Rolexklockor och de ska användas under påskens tilltänkta gäddmete.
Efter servicen, fick de lite ny lina i form av Daiwas Sensor Brown i 15 lb och en mer slitstark lina för man leta länge efter.

Superstark, smidig och billig och du hittar den hos Tacklebox i England för ca 8 £ per spole, linan finns även i clearcolour.
Mina prototyper från Matt Hayes, ska gå i pension som karpspö och bli mina permanenta gäddspön. Aktionen är perfekt för att kasta beten, utan att dessa snärtas av krokarna och med sina 12 fot och 3,25 lb, så finns det resurser den dagen, den där ni vet i Rismåla göl, kliver på.

Jag gick genom spöna igår, tvättade dem och reparerade ett par små lackskadar, som jag hittade. Spöna tillverkades, men kom aldrig på marknaden tyvärr och jag vet inte varför.

Jag fick ett erbjudande av Peter Jones på Tacklebox och priset med frakten blev hela 2800 av Svea rikes kronor och var jag inte nöjd med dem, var det bara att skicka tillbaka dem igen..... De stannar hos mig tills sista andetag!
Perfekt spö för gäddmete och en rulle med en väldig Cranking Power, mer än så behöver jag inte i mitt fiske efter gädda, jag pressar av en 0,35 mm nylon med dessa spö och det säger en hel del om styrkan.

De blåser iväg en halv Makrill upp emot 80 meter med en leader och det räcker gott och väl, man ska kunna sätta krokarna också!

Spöna ska idag tacklas för frilinafiske, Black Ball, Kebab - rigg och för Sunken paternoster. Sen har jag ett annat spö på 13 fot, som ska tacklas för flöt/driftfiske och det sker med en braided lina på rullen.
Du vet väl att en Spomb är perfekt för att lägga ut fiskbitar på längre avstånd, klipp fisken i små strimlor och fyll på Spomben och sprid ut dina bitar, ett par dagar innan själva fisket och upplev ett bättre fiske och resultat.
Jag får inte glömma lappen på kylskåpsdörren! Ja, ni ser själva vilken blandning det är, men så är det nu vid denna tid. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända med vädrets makter och man vill jo alltid vara garderad inför sitt val av fiske.

Det kan bli gäddmete, om kylan håller i sig under nätterna och skulle det mot all förmodan bli varmt, så vill jag ha bröd och Doggy hemma för karpfisket.
Jag tog med gitarren till torget igår på förmiddagen, min tanke var att skaffa pengar till Bengt, ni vet Slynan från Trekånten. Till en början gick det trögt som fan och jag trodde att det var på grund av lite Dave Edmundslåtar, som inte föll alla gamla kärringar i smaken.

Efter en stund satte jag upp en bild på Bengt och det gick lite bättre, men när jag spelade Hasse Kvinnaböske eller kvinnabuske eller vad fan han nu heter och ändrade texten till: Får man ta Slynan mä sej in i himlen.....Ja, då bara rasslade det till i glasburken!

Hur f-n alla dessa vrak kan ha medlidande över för denna varelse, är för mig en gåta! - Han har så fina rådjursögon sade en kärring och jag frågade henne, om hon var färgblind, varefter hon lade en 50 - lapp i burken.

En annan undrade om han var gift? Ja, tyvärr och mina tankar gick till den vackra Anna och jag hoppas hon fick en födelsesdagspresent i rätt tid, för själva dagen glömde han!

En tredje hacka hade för sig, att hon hade sett Bengt spela dragspel i Alstermo, under en danskväll våren 1954! Jag kom helt av mig och tappade ackordet på gitarren .... hur gammal är Slynan egentligen?

Sville, du kom aldrig förbi och hörde mina talanger, det gör inget, efter två timmar, var jag hemma med kassan och ett bidrag till blöjor finns numera, om jag vill! Kvinnabuske, jo, han var poppis, kan jag säga!

tisdag 3 april 2012

Glöm inte fiskestoppet!

Nu och två månader framåt, om jag är rätt informerad, så råder det fiskestopp på gädda i Kalmar sund och jag hoppas verkligen, att du håller dig till reglerna. Visst gör du det, om du är en sann Pikehunter!

Du kan alltid drar dig till andra områden i sundet, var det är tillåtet att fiske gädda, eller så får du ta dig an ett insjövatten, där finns också krokodiler, som bara väntar på dig.
Jag fick ett par bilder för ganska länge sen, det var sommarfiske med stora feta gäddspinnare och fisket var enligt bilderna bra, riktigt bra.
Ena dagen var det mulet och fisket var ändå bra, men dagen efter sken solen och gäddorna var som galna, denna svalde till och med hela spinnaren.

Man hade bäst fiske över området med ganska mycket sjögräs, det var här småfisk sökte skydd och gäddorna var aldrig långt borta.

måndag 2 april 2012

Glädjande nyhet hos Metebolaget!

www.metebolaget.se har lyckats att få tillbaka Dynamite Baits Scent Trail i programmet igen och det är med stor glädje att jag kunde läsa detta på metebolagets sajt.
Dessa doft och färgämnen är oförskämt bra för dina Deadbaits eller dina fiskbitar till Kebab - riggen och de finns i tre varianter: Röd Blood Red, Grön Pike Strike och den gula varianten heter Killer Fish.

Du applicerar detta medel med den tillhörande penseln eller så injekserar du medlet med en spruta.

Inte nog med att du får en doft som attraherar gäddan till ditt bete. Du får även en färg som attraherar gäddan, som gör gäddan nyfiken och the rest is history as they say......Get on them and do it now!