torsdag 29 mars 2012

Abborren har börjat röra på sig.

Det går lite rykten och man hör lite här och där, att det börjar komma upp lite Abborrar, både i Kalmar sund och i en del av våra åar, som har förbindelse med sundet. 

Så det kanske är dags, att ge sig ut för en test efter dessa randiga rovriddare, som ena dagen hugger på det mesta och nästa dag, bara håller sig undan eller på sin höjd följer, betet utan att hugga.
Tidig morgon och sen eftermiddag, är de bästa tidspunkterna för att komma i kontakt med  Abborren, men man kan hitta dem även mitt på dagen och ha ett bra fiske.
Det brukar var ganska hög medelvikt på fiskarna man fångar och jag hade själv för några år sedan, en medelvikt som snittade 1,3 kilo och denna höll snittvikten precis.
För spinnfisket ute i sundet, är Rapala X- Rap i 8 cm och i dessa färger, totalt oslagbara och jag tycker verkligen att du ska investera i ett gäng av dessa. Även svart/gul/röd och Ghostfärgen går bra vissa dagar, men de på bilden är suveräna för stor Abborre.
Kalmar sund och åarna håller alltid en och annan överraskning och jag är övertygad, om att det någonstans finns en megaborre, som kränger ner en våg till 3 kilossträcket eller mer!
Spinnfisket ger bra, men i åarna är mete oftast den metod, som ger mest, eller är effektivast, men glöm inte att mindre jiggar, som studsas över bottnen, kan skörda stora framgånger.

Ett mindre flöte, så lite bly som möjligt, en fluorocarbontafs med en enkelkrok i storlek 2 - 8 och en liten levande mört eller Löja, är något av det bästa för fiske med längs en djup vasskant eller i ett djupare bakvatten.

Montera Mörten eller Löjan med enkelkroken i munnen, Abborren tar alltid sitt bete framifrån, alltså med huvudet först och du kan kroka direkt flötet sticker under ytan. Du glömmer väl inte maskhinken, ett knippe små röda lövmaskar kan ingen Abborre motstå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar