onsdag 1 februari 2012

Jag bugar och tackar för alla tipsen ni har skickat!

Det var en stor mängd mejl i dagens e-post och det rörde sig dels om lite frågor kring larm och Gräskarp, men en betydande del av mejlen, var kring mina frågor i gårdagens inlägg och det är bara att välja och vraka. 

Vraka ska jag inte göra, det finns alltid något intressant, som man kan spinna vidare på i framtiden. Jag kommer att ta till mig allt och utgår från lite olika metoder och kanske en vacker dag, så sitter man med den där, ni vet och ni får njuta av bilderna här.

Jag har självklart funderat vidare under dagen och kommit fram till en del saker, som bör testas och samtidigt med att dessa idéer kryper fram, så uppstår det nya frågor på hjärnbalken. 

Dock kan jag säga, att många av tipsen jag har fått är bra, till och med Slynan ringde och talade om att han har en kompis, som har guldfiskar på 8 cm! Jag är tveksam till att använda guldfiskar och jag är än mera tveksam till, om Slynan har kompisar!
Jag har använd mitt SmartCast lod med ganska stor framgång på isen förut och det funkar väldigt bra, för att kolla läget i hålen och på isen, de dagar var det finns vatten på isen.

Så det ska användas flitigt i vinter, dels ser man fisk, dels hör man att det kommer in fisk i området och man hittar djup och bottenförhållanden, som kanske är bra för just en stor gädda. Att man sen hittar den stora gäddans bytesfisk, är aldrig fel!
Ska man köra med Bling - bling tackel? Ja, på större djup, kan det vara bra och vid fiske med levande Mört, som det kokar av i gölen. Allt Bling - bling, gör att just min Mört, sticker ut bland tusentals andra och det borde vara en fördel.

Vid fiske med levande Regnbåge, tror jag snarare att skedar, propellrar mm, kan vara lite av en belastning, som kanske skrämmer mer än det fiskar, men man vet aldrig riktigt eller hur?
Jag snackar om gäddor, som är dubbelt så stora som denna 7 kilos, de är inte mer än 15 cm längre, men de väger upp emot 2,5 gånger mer och det är dem, jag vill komma åt.

De få bilder jag har sett av gäddor från gölen, har relativt små huvuden och är enormt feta över hela kroppslängden och det verkar vara så i alla Regnbågsvatten, enligt alla mejl, jag har fått under dagen, typ 14 kilo och 109 cm, då börja vi tala om bra kondition på fisken.
Visst är det roligt med en femma eller större, men en riktigt stor gris, är något helt annat att ha med på meritlistan. Dessa storlekar kan man få lite här och där och på mindre betesstorlekar, men man börjar att tröttna en del på gäddor mellan 5 och de berömda 9,9 kilo.

Jag ska upp ett snäpp och jag vet att det finns stora gäddor i gölen, som kanske under rätt dag och tid, kan krypa över 14 - 15 kilo och det skulle vara en härlig känsla, att återutsätta en sådan fisk,, efter en hård strid under hålet och ett par fina bilder.
För fiske med stora deadbaits som ex - vis stora Sillar, Makrillar mm, så tror jag att en ballong kan vara till stor hjälp. Man blåser upp ballongen i rätt storlek, så den håller betet uppe och sen har man linan i ett pappersgem som håller linan på plats.

Det behövs inte mycket vind för att ballongen ska börja röra på sig och det ger i sin tur lite rörelser i det döda betet. Vid ett hugg släpper linan från ballongen och larmet tar över, ballongen flyger över isen och man drillar sin gädda.

Ballongen då? Den kan Slynan jaga tills han styper och helst ska den vara vit, så det blir lite svårare för honom att hitta eller se den. Vi har provat med röda och blåa och det var för lätt för honom! Wish me luck Guys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.