fredag 3 februari 2012

Det blir en kylig helg!

Storbuken kom sent igår kväll med ett gäng fina Mörtar, men han kom och nu är det livat värre i garaget, man kan säga att det blev en tillökning! Han var lite purken och jag förstår Pär och hans sits, 24 år på samma arbetsplats och sen fick han foten igår eftermiddag. Tack för kaffet!

Som ett litet plåster på såret, är att det fanns folk med 37 års anställningstid, som fick gå, vart är Svea rike på väg? Det bevisar verkligen att ingen går säker längre! Ett annat plåster är, att vi ska dra ut på isarna med våra spön och försöka att dra en större gäddan upp ur något håll och vi börjar i morgon bitti.
Vi måste vara två om detta, med tanke på den kyla som råder och som komma skall, på bilden är det 17 minusgrader och vi landade endast två gäddor, men det var fina fiskar som snabbt fick gå tillbaka igen.

Man måste vara snabb med hanteringen av fisk i dessa temperaturer och egentligen borde man stanna hemma, men det kliar sedan länge, i fingrana för att hänga ner lite beten under isen och vi tar den risken denna helg, var man har hotat med temperaturer ner emot och till och med under 20 graders sträcket!
Här är minstingen av de beten vi fick hem och det lovar jo bra, det är alltid en seg kamp, om att få tag i betesfisk av god kvalité och bra storlek, denna gång lyckades vi ganska bra med detta.

Vattnet i sig är inte lätt, men det kan ge ett par snipor eller en stor gädda och vi måste prova med lite olika metoder och på olika ställen under helgen. Tyvärr blir det nog till att rensa håll med bara minuters mellanrum, men det kan det nog vara värd? Vi ska ändå hålla oss varma.
Två hinkar med 25 beten i varje, syrepumparna går för fullt och vattenfall gnider händerna! Jag hoppas att vi kan gnida oss i händerna efter helgens fiske.

Om du ska bevara dina betesfisk, så gör det i ett garage, som har lite uppvärmning, ge dem aldrig någon föda och försök att hålla dem i en miljö, var det finns lite lyse.

Byt vattnet varje dag, så håller de sig friska och pigga, ha koll på dina pumpar, så de går hela tiden. Det finns alltid någon betesfisk, som stryker med och dessa ska du ta upp direkt, så de inte ligger och ruttnar i hinken.
Allt som dör för dig, kan du frysa in och ha de dagar, var du inte får tag på levande betesfisk. Ta inte mer betesfisk med dig, än du behöver, 12 - 15 betesfisk räcker långt, om du fiskar med 4 - 5 spön.

Det räcker till flera förflyttningar och flera byten eller gäddor, visst sitter du på ett vatten fullt av snipor, som är på hugget, så kan du göra av med det dubbla på en dag.
Verken Pär eller jag vill ha några snipor, utan vi är ute efter större fisk, som denna på nästan 11 kilo! Vi vet att det finns betydligt större gäddor, än denna och det ska bli spännande och se om vi kan lyckas denna vinter.

Vi kommer under tiden att lära oss mer och mer om vattnet och för eller senare, så kliver den rätta madammen på och sen blir det rock "n" roll oavsett vilken temperatur det är. De finns där och vi ska nöta där och vi ska drilla där, gärna i morgon under förmiddagen! Glöm inte shortsen Pelle och myggstiftet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar