lördag 5 september 2009

Lite att tänka på under ditt gäddfiske.Det blir en del utrustning med tiden om du ska meta dina gäddor med flera spön och flera metoder. På översta bilden ser du hur min egen packning ser ut: Holdall för spön, banksticks, larm, håv och skaft. Beteshink, i detta fallet fiskade jag med deadbaits och behöver ingen stor hink, stol, rucksack med grejorna, matta och lite extra kläder.
Bild 2. Tänk på att det är inte på alla platser du får ner dina banksticks och en liten rod pod kan vara till stor hjälp. Ställ in den så du kan ha dina drop - offs direkt under rullarna.
bild 3. Ha bra ordning i dina småprylar som krokar, lekanden wirar o s v. Du hittar allting lättare när du väl behöver dem och du har bra översyn över dem.
Bild 4. skydda dina flöten i en tub, så kan dem inte skadas under transporten till och från vattnen, wiretafserna har du på en rig - bin och alla andra saker bör ha sin fasta plats i din rucksack. Du ska också skydda dina drop - off indikatorer som är minst lika känsliga som dina flöten och en tub är perfekt bevaringsplats. Ha alltid med dig lite extra kläder, man vet aldrig när dem behövs. Tala om vart du är och ha med dig en mobiltelefon, en annan viktig sak är att meddela om du åker till en annan sjö eller kommer hem senare än beräknad.
Bild 5. Har du möjligheten att ha med dig ett liten kök och en burk soppa, så ta med det. Det finns inget godare än varm soppa med ett par mackor en kylen novemberdag och du får nya krafter. Ät mitt på dagen var gäddan har sin siesta, då missar du inget och med mat i kroppen kalrar du även huggperioden som kommer framåt skymningen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar