söndag 6 september 2009

5 steg som ger mera Gädda och gör ditt fiske lättare och effektivare!











Du har kanske hört det Engelska ordet Leapfrogging, det är ett sätt att söka av vattnet efter jakten på gäddorna under fiskets gång. Men du lär dig en hel del genom denna metod, dels vart Gäddan finns, djup, brantar och eventuella ståndplatser (vissa området är bättre än andra och det gäller i alla vatten, stora som små) Vi ska gå genom hur du gör och det gäller att inte vara lat, utan att jobba hela dagen. Vissa områden ger fisk under morgontimmarna och andra ger fisk under eftermiddagen och fram till skymningen.
Bild 1. Spöna är utplacerade på en sträcka av vattnet och du ska placera dig så du hör larmen och ser spöna. Fiska en timme och har det inte hänt något, så flytter du det spöet som står längst bort och placerara det på en ny plats och på det viset fiskar du av en anseenlig sträcka under en dag och du kommer nog att träffa på nappvillig fisk också. Efter en timme flytter du nästa spö o s v. Ett effektivt att leta upp fisken på och som sagt du lär dig en hel del om vattnet på detta sätt, skriv gärna upp dina fynd.
Bild 2. Fetta in din lina med Mucilin när du ska flötmeta, har du en flytande braid behöver du inte att göra detta. Mucilin finns i två varianter som visas på bilden, en med en liten duk och en som kan monteras på spöet. Mucilin smörjar också dina spöringer och gör att dina lina inte fryser fast vid fiske i minusgrader.
Bild 3. Vid bottenmete i hårda vindar kan det vara en stor fördel att sänka ner sina spötoppar i vattnet och se till att din Drop - off indikator sitter tight mot rullen. Du slipper en massa falska pip och när det piper så är det en Gädda som har tagit ditt bete. Använd dessa vindar till din fördel genom att driftfiska med driftflöten, som bete kan du använda deadbaits som sakta driver en liten bit över bottnen.
Bild 4. Det händer att det kommer lite snö under tiden man fiskar och det kan ställa till besvär för dig, rullen föll med snö och en temperatursänkning kan göra att viktiga delar som spole och lina fryser fast. Du kan enkelt lösa detta genom att lägga en trasa över rullen, se bara till att dina lina kan gå fritt och att du kan se din indikator hela tiden. När Gäddan tar ditt bete, är det bara att ta bort trasan och göra det du skall som vanligt.
Bild 5. Ingen bra situation eller hur? Allt är fryst och du kan inte fiska effektivt, men det finns en lösning på Apoteket med namnet Glycerol. Smörja in dina spöringer med lite Glycerol och din lina kan inte frysa fast och ingen is bildas i dina spöringer. En flaska med Glycerol koster runt 40 kronor och du har löst ditt problem i många år framåt. Glöm inte att ha med denna flaska under ditt kommande ismete, den är mycket viktig!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.