tisdag 23 februari 2010

Ståndplatsfiske med mäskning.

Jag har fått lite bilder från engelska vänner, fisket bedrivs i ett bredare dike i Lincolnshire, ett såkallad Drain som genomskär landskapet. Man har mäskat upp till 3 - 4 dagar med Sill, Lamprey och Makrill, fisket har sen sket under morgon och förmiddagarna. Resultatet har varit mycket bra med flera genfångster.Fisket har sket under slutet av oktober och under novembermånad, nu sitter dem fastfrysna hemma och är galna som mest.
Samma fisk som på bilden ovan, tagen 300 meter från den första platsen, mäskningen flytter fisken och deras kondition är det ingen fel på.

Eller hur? Vilken gris! Mäskning funkar överallt!


Tidigt på morgonen tog denna en Skarpsill intill en buske nära den egna kanten och en hårresande fight uppstod. Fisken hamnade i en tube och ett nytt bete, denna gång en halv Makrill lades på samma ställe, varefter bilden togs.



3 timmar senare var det dags igen, var denna klev på under busken, mäsken hade gjord sitt och Alistair är övertygad om att gäddorna kommer och tar lite beten och sen går dem och ställer sig en bit ifån platsen och en ny gädda kommer ditt och tar lite och så håller dem på. Kan det för f-n inte snart bli vår i detta land, jag har tröttnad på snöfall, minusgrader och tjocka isar. Bring on some open water!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.