lördag 27 februari 2010

Besök hos Uglybugger!

Jag tog tillfället i akt och klev in hos Uglybuggers i går på förmiddagen och hälsade på, inne i fotoaffären har man sedan 2006 drivit en liten flugfiskebutik var man har skapat en otrolig trevlig miljö och man marknadsför Engelska märket Fulling Mills produkter.
Jag är ingen flugfiskare, men jag har öga för detaljer och detta märke osar kvalité. Jag är nog lite av en såkallad prylbög och deras grejor är enormt läckra och dem håller väldigt bra priser rakt genom deras sortiment.
På frågan varför det blev just Fulling Mill, fick jag till svar att allt startade på Farlows i London 2005, var ägaren, en passionerad flugfiskara köpte sig ett flugspö från Fulling Mill och enligt honom var det ett köp på vinst och förlust.
Spöet var såpass bra och man insåg snabbt att det fanns en marknad för Fulling Mills sortiment i Sverige och Uglybugger startade året efter här i lilla Nybro.Jag hörde själv talas om denna lilla mysiga butik för några år sedan och var inne och kollade sortimentet, mest för att se om det fanns något som jag kunde använda till mitt karp och gäddfiske och det fanns mycket.
T ex fluorocarbonlina och copolymerlinor i olika dimensioner som jag har till mitt karpfiske. Bra längd på spolarna och vettiga priser, dessa linor har jag testad och dem slår det mesta i styrka och nötningstålighet, helt enkelt superlinor.
För flugfiskaren som jagar rovfiskar är detta Mecca, du har allt du kan tänka dig. Gäddflugor och även flugor om du ska till dem sydliga breddgraderna och jaga Tarpon mm.

Utbudet är stort för alla typer av flugfiske och det är en enormt fin kvalité på alla flugor och det är till priser var alla kan vara med. Katalog finns att beställa via hemsidan eller per telefon, en liten fin tidning med alla Fulling Mills produkter.
Flugor för Havsöring. Lax, Öring, Regnbåge, Harr, och Gädda samt söderhavets Big Game. You name it and the ugly buggers got it!


Jag hittade bra krok för mitt gädd och Malfiske, samt en hel del krokar som jag använder i mitt karpfiske. Fox flybox finns här på hyllan och ovassa krokar är nu ett minne blott, knivar och tafstrimmare, flugor, askar, termometrar, spinnare och alla tillbehör för flugfiskaren klär väggarna i den lilla butiken.



Fulling Mills flugspön är i en klass för sig när det gäller priser och finish, otroligt lätta distinkta spön med bra ryggrad, som är väldigt snygga och välgjorda. Blev du sugen på ett besök hos uglybugger, så är adressen Långgatan 21 i Nybro och du når dem på telefon: 0481 - 146 21 Fax: +481 - 185 04 eller så besöker du deras hemsida och gör dina beställning: http://www.uglybugger.se/ här beställer du även deras katalog eller dra ut den från hemsidan i PDF - format.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.