onsdag 17 februari 2010

Men loves a big Pussy!

What a statement! Men det är kalla fakta och jag kan direkt säga att det handlar inte om någon snuskig filmrulle eller video! Hur jag hamnade i detta ska jag låta var osagt och jag ska inte nämna några vatten.
Dessa fiskar är fridlysta i Sverige och vad jag berätter i denna miniserie kring Malfiske kan ni använda med eget ansvar eller i utlandet, men det är ett fiske för riktiga män och inga personer med klena armar och psyke. Jag är ingen uppviglare eller någon som uppmanar er till att utöva ett olagligt fiske! Grunden för mitt skrivande är att det inte har skrivits något om denna art, fast många av oss åker till utlandet och fiskar Mal.
Fisken är en urstark brutal fighter som kommer att testa dina grejor till max, du är varnad och du har ett par månader på dig att uppsöka närmsta gym för lite styrketräning.Lika besinningslösa som dem är under fighten. lika lugna är dem i dina armar, dessa djur äter allt dem hittar och historierna om vad dem har satt i sig är lika många som stjärnorna på himlen. Vad som finns av storlek i Sverige kan man nog bara fundera över, men det finns stora exemplar i en hel del vatten och som sagt det är förbjuden att fiska efter dem och fånger man en slumpfisk skall dem omedelbart tillbaka. Ålfiske är inte förbjudet i alla vatten och man råkar jo ut för slumpfiskar till och från.
Bläckfiskar är ett av dem bästa beten du kan använda, men fiskbitar, lever, kött, höns, kycklingar, änder, fåglar katter, mindre hundar rubbet, dem tar allt som rör sig och går att förtära. Mitt förstaval är bläckfisk och jag kommer denna gång att belysa dem beten som jag har haft bäst framgånger med. Senare kommer jag att förklara hur du använder dem.

Ålen är en av Malens favoriter bland skrovmålen, ett par stora bitar som bete tas utan tveksamheter. Låt dem gärna liiga ett par dagar i solen först, så dem gsoar till sig lite och får den rätta pussydoften! Lamprey, Mört, Abborre, mindre gäddor fungerar också bra, dem tar det mesta som serveras.


Ett par stora pellets i sizen 25 - 40 mm är också väldigt bra beten, jag fiskar dem på en hair - rigg som alla mina andra beten och jag kommer till riggarna under morgondagens inlägg.



Små fjuttiga hairstopps till Karpfisket kan du fetglömma, här körs det med rejäla beten och du behöver stora stopps för att hålla fast dem på riggarna! Har jag tänd ett sug hos er? Tänkte väl det - syns igen i morgon var vi tittar lite mera på beten, riggar och krok mm!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.