måndag 31 mars 2014

Fox Predator Deadbait Casting Clips.

Jag får ganska många frågor kring dessa små starka och effektiva clips, som ser till att du kan kasta dina mjuka deadbaits, som Sill långt, men samtidigt kunna kasta beten med väldigt segt skinn, som exempelvis Makrill och Ålbitar utan att begrava krokarna i fisken.

De är även enormt bra för betesfiskar med tunt skin, som Sill, som lätt går sönder, det är en suverän produkt som jag har använd i många år och jag har aldrig varit med om att de har gått sönder i kastet eller att funktionen inte har fungerat och jag ger dessa clips från Fox högsta betyg!
Fox Deadbait Clips.
Du får 10 clips och 10 stycken stora kraftiga oval rings av typen springrings (Fjäderringar) per paket och du får en ...
Baksidans beskrivning.
... en bra och tydligt beskrivning, om hur du ska använda dessa Casting clips på bästa och rätt sätt, den finns på baksidan av paketet.
10 clips och ringar per paket.
Jag visar dig här hur du ska göra, så vet du det innan, du bestämmer dig för att beställa hem ett par paket.
Montera ihop clips och ring.
Montera den ovala springringen i plastclipset som visat på bilden ovan, gör så med alla clipsen och gör detta hemma i värmen, inte ute vid vattnet med frusna händer.
Monteras i lekandet på ditt tackel.
Därefter monterar du casting clipset på ditt lekandet, som du har på ditt 2 - krokstackel och du ser här hur det ska sitta för att bli rätt.

Passa på att montera ett större blyhagel, så du har lite att strama upp din lina emot tillsammans med betesfiskens tyngd.

Se även till att du har en Up - trace, om du fiskar med en upp poppad betesfisk, så kan gäddans tänder inte kommer åt din huvudlina, denna Up - trace skall vara minst 15 cm längre än ditt 2 - krokstackel!
Klart för långa kast.
Nu mäter du längden på ditt 2 - krokstackel och tar en bit nylonlina och gör två lika stora öglor, en i varje änden av nylonlinan och denna nylonlina med sina öglor skall vara 5 - 7 cm längre än ditt 2 - krokstackel!

För en betesnål genom betesfiskens stjärtspole och drar genom ena öglan och för andra öglan genom första öglan och drar åt, så betesfisken låsas fast och den andra fria öglan, ska sedan hängas på Deadbait clipset och du ser på bilden ovan hur jag menar.

Nu tar nylonlina över all kraft i kastet och du kan sätta dina krokar väldigt löst i skinnet på betesfisken och det håller för långa kast utan att betesfisken flyger av tacklet.

När betesfisken landar på vattenytan hoppar öglan som sitter i clipset av och ditt bete singlar mot bottnen och gäddan märker eller tar ingen notis av nylonlinan.

Så fungerar dessa deadbait casting clips och det är suveräna och för fiske med både ömtåliga och sega beten, så behöver du bara föra in krokspetsarna 2 - 3 mm under det sega skinnet på Makrillar och Ål bitar och annan segskinnad betesfisk.

På mera ömtåliga beten som Sill mm, kan du montera dina krokar på vanligt sätt, lite djupare i betet och du krokar loss dina trekrokar och direkt in i gäddans käft, där de hör hemma, men nylonlinan ser till att din ömtåliga betesfisk sitter kvar under kastet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar