torsdag 27 mars 2014

Gäddan gillar Lax och skaldjur.

Gäddan gillar det mesta som dofter fisk och skaldjur och jag tänkte ge er ett bra tips. Många vill lyckas bra i sitt gäddfiske och framför allt, när det gäller bottenmete med deadbaits. 

Dessa beten fungerar väldigt bra utan doftämnen, men oftast blir det bättre med lite extra krydda på tillvaron och jag ska ger er ett exempel på hur man testar sig fram, när det gäller kombinationer av doftämnen.
Här har vi en Salmon Oil (Laxolja) som egentligen är gjord för karpfiskaren och den kan inte överdoseras och man använder denna oljan till allt inom karpfisket.

Gäddorna gillar dessa feta oljor och deras doft och det är bara att välja och prova sig fram, denna fungera bra som den är, men kan göras snäppet bättre, som ni snart ska få se.
Du kan bortse från vilket firmanamn det står på flaskan, det spelar ingen roll, bara innehållet i flaskan är en skaldjursdoft, det gillar gäddorna.

Så allt du hittar med skaldjur, det kan du använda som doftämne i dina deadbaits och denna fungerar också bra som den är, alltså direkt ur flaskan.
Vi ska då blanda ihop dessa två dofter, den ena är olja och den andra är en tunn flytande flavours. Det behöver inte vara just dessa två flaskor du kan testa, meningen med detta inlägg är att jag visar dig hur du går tillväga ute vid vattnet, så du kan använda vad du vill prova och få det rätt.
Du har alltså två olika dofter i dina flaskor och då börjar du med att suga upp 5 ml av det ena doftämne i en Syringe.
Den provar du som den är, direkt ur flaskan och med 5 ml, så har du tillräckligt med doft för 5 deadbaits.
Ska du kombinera två doftämnen och blanda dessa till en doft, så suger du upp 5 ml av varje doft i din Syringe ...
... vänder Syringen upp och ner och suger in lite luft, som visat på bilden och därefter ...
... blandar du dina två doftämnen i Syringen, genom att skaka ihop dem och har nu 10 ml doftämne för test.

Detta är en liten mängd som går till spillo, om detta inte skulle ge dig fisk, jämfört med om du hade blandat ihop allt på en gång i en burk.
Det är först när du har hittat rätt kombination, du ska blanda ihop större mängder, inte innan och sen kan du ha en större mängd i burken och glöm inte att skriva på vad burken innehåller.

Du kan blanda ihop 30 olika doftämnen och ingen kan kopiera dina dofter och fiskar du i hårdfiskade vatten, var ni är många om kakan, så bör du hålla dina doftkombinationer för dig själv.

Prova dig fram och hitta din personliga favoritblandning, det ger mer fisk och att experimentera är spännande och roligt, samtidigt med att du vet att killen i swimmet bredvid inte kan kopiera dina doftämnen och känslan att ha hittat rätt kombination är väldigt kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar