torsdag 17 januari 2013

Ska prova lite nya dofter till helgen.

Först en fråga om vilket lineclips man ska ha till sina indikatorer, här blir mitt svar, ett som släpper linan utan allt för mycket motstånd. 

Man kan göra dessa själv av en hårnål och sen limma fast två 5 mm pärlor och justera hårnålen, så den precis håller linan.
Tillhör man skaran av soffliggare, så kan man beställa ett gäng av Gardners Free Flow line clips, som är justerbara med en liten skruv och det finns ett hål för linan, som ska gå genom din pingisboll eller liknande och i änden knyter du fast din låsning till banksticksen.
Jag kom över flera hundrade Ledgerstops, som är av mjukt gummi, inte hård plast, som skadar linan. Dessa är perfekta för bottenmete efter gädda på gräsbevuxna bottnar, var man vill ha en längre tafs till 2 - krokstacklet, lätt att justera och dessa skadar inte linan.

En längre tafs till tacklet gör att presentationen av exempelvis en betesfisk, som står poppat upp över gräset, man får dock inte glömma att ha en bit lina eller en bom från sänket med en liten flytkropp, som håller denna lina eller bommen uppe. Ju mindre motstånd gäddan känner, desto bättre blir det.
Jag ska testa och marinera lite hela deadbaits i ett par dofter, som jag inte har testad än, men till helgen ska det bli av. Den första är Crab Flesh från Cotswold Bait Creations.

Den är gjord som det mesta för karp, men jag tror att den kan vara till hjälp även från isen och jag måste testa den och se vad som händer.
Nästa test blir denna från Sticky Baits. 1 liter krossad, mosad, överkört och mixad Tonfisk i en stinkande sörja, full av mindre bitar och klumpar.

Det måste då f-n kunna locka till sig något eller hur? Så det testar vi till helgen och får vi bara önskad reaktion från gäddorna, så hör vi nog av oss.
Slättengren och jag har fipplad en del med flavours, dofter och diverse oljor på isen förut och haft bra resultat med detta.

Lite nya saker kanske kan visa sig vara bättre, än det vi tidigare har använd och det är alltid spännande att prova sig fram.

Här gav Pär en mört lite av den berömde Ming Oil, som Lee Jackson tog fram för sina karpbeten, den visade sig sen vara väldig effektivt även för gädda, vilket Pär ...
... bevisade efter bara 15 minuters fiske var denna 7,5 kilos slips klev på så det bara sjönk om grejerna. I samma vatten togs en gädda på 10,6 kilo på döda mört, som var rödfärgat och hade en Eddie Turner olja injekserad i kroppen - Dofter fungerar under isen!
Jag har provat dessa två i öppet vatten och de fungerade bra med två snabba snipor, men sen har de blivit stående i källaren.

Nu ska dessa två Dynamiteburkar med ut och testas, dels ger de doft och dels får betesfisken en liten ändrad färg och det kanske är det som ska till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar