tisdag 22 januari 2013

En enkel Drop - off indikator.

Du kan köpa dessa indikatorer för ditt Predatorfiske, men det blir billigare och oftast bättre, om du gör din indikator själv - Självgjord är välgjord sägs det och det stämmer rätt bra faktiskt!

Det finns tre saker som är viktigt för din Drop - off indikator! 1. Lineclipset ska kunna släppa lina, utan större motstånd, men hålla indikatorn på plats under din rulle! 

2. Din indikator skall kunna visa dig både rena takes, var linan dras ut, men även Drop - back bites, när rovfisken tar ditt bete och går mot dig! 

3. Din Drop - off indikator ska vara i en bra synlig färg, som syns bland grena, buskar och högt gräs mm!
Jag tar ett väldigt enkelt exempel här, på grund av flera av er har sett eller hört talas om Gardners Free Flow Line clips, som är använd här.

Du behöver ett rött/vit flöte i lagom storlek, Gardners line clips, en bit lina, kan vara vad du har, och lite bly, som får det hela att falla till backen, avsett vad gäddan gör med ditt bete.

Jag har här en anordning som passar på banksticks, det kan du också göra eller bara knyta fast linan, allt går att göra bättre än detta, låt fantasin spela lite, så blir det bra till slut.
Ta ut pinne ur flötet och tryck ner linclipset i hålet, dra ur linclipset igen och knyt fast din lina. Linan bör vara runt 50 cm lång och jag har använd en orange braid till denna indikator.

Trä linan genom flötet och dra fast linclipset i hålet och i samma jack, som det nu blev, när du tryckte fast linclipset första gången.
Montera minst 15 gram bly på linan, gärna mera, och i änden av flötet. Här är det ett större blyhagel som håller mitt 15 grams genomlopps bly på plats.
I änden av din lina ska du ha ett fäste för montage på din bakre banksticks, här är det en gammal klädeshake, som fick sätta livet till och den passar perfekt över flera av marknadens fetare banksticks.

Du hittar säkert bättre lösningar än detta, men denna indikator fungera mycket bra och den visar mig det mesta, som händer vid min betesfisk och det räcker gott för mig.
That´s it! Enkel och effektiv, har du bara grejerna till hands, så tar det inte mera än 5 - 10 minuter att göra denna Drop - off indikator.

Gör dig några stycken och fiska till våren med vetskapen, att du får direktkontakt med rovfisken, innan den hinner svälja ditt bete och kanske måste avlivas eller gå en plågsam död till mötes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar