tisdag 10 maj 2011

Sommarbeten för gädda och Abborre, eller funkar dem hela året runt?

Som jag har sagt, så är jag ingen spinnfiskare, men jag har en del saker liggande i boxar och det blir mest grabben som använder dessa konstbeten. Vad dem heter har jag inte satt mig in i, men det är beten, som finns på marknaden och för dem, som har tålamodet och orken att stå och svänga ett spö en hel dag, så ger dessa beten fisk.Salmo´s Pike Serie är nog det ända jag har med mig bland mina metgrejor och det beror bara på en ända sak, nämligen kannabalismen hos rovfskarna och främst gäddorna och jag måste tillstå att dem har räddad en och annan dag från en blankning.



Softbait som dessa jiggar ger både Gädda och Abborre under rätt tidspunkt, jag tror att dessa är från Storm och kommer i 2 - pack till ett skapligt pris och i olika modeller med en eller två krokar.



Abborrimitation i gummi! Ganska naturtrogna och bra gång, bör kunna ge en del fisk om jag bara får fingrana ur...ni vet vart! Storm säljer dessa i 2 - pack och i flera olika färger.



Det fungerar ibland väldigt bra med spinnbeten, denna gädda från en mindre å, hakade sig fast på en 8 - delad wobblare i hiskeliga färger och jag tror även att detta bete gav en del abborrar också.



Vad väljer du, plast eller naturligt bete?




































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.