onsdag 4 maj 2011

Hr. Jonsson behövde hjälp!

Denna herre fiskar i ett svårt vatten efter gäddor och vattnet hyser Regnbåge som oftast blir gäddans huvudföda genom det feta köttet hos Regnbågen och gäddans lathet (man tar hellre en större fisk, än att jaga en massa småfisk) Gäddan blir stor och får en superkondition genom detta levende och någon större förbränning av energi sker inte, annat än under leken. Jag fick en del frågor, som jag besvarade så gott jag kunde och det är nog bara att nöta tills det händer, men lite tips ska ha dock få genom dessa bilder.Ming Oil, Berkleys Seafood One dip, Salmon Oli från Berkley, Sardine oil från Starbaits, Winterised Pilchard Oil från Nutrabaits och blandningen från Mainline som består av en flaska Medditerrainian Shellfisk och 200 ml Savoroury fish är några av dem bästa Pikeattractors som finns och glöm inte Eddie Turners range också. Ett par ml per betesfisk räcker gott, men prova dig fram!


Man behöver två olika sorters nålar till sina sprutor, en tunn för flavours och en tjockare för oljor och dips. Glöm inte att regöra dina nålar och sprutor efter varke användinig, du gör det enklast genom att fylla dem med vatten och spruta ut det flera gånger.


På filéer, av fisk kan man pensla på sina doftämnen och man kan även skära lite i sina deadbaits och pensla på doftämnen, allt läcker ut och sprider sitt budskap.


Vanlig boiliefärg i pulverform kan man röra ner i lite vatten och genom att doppa sin adeadbaits, så får man fram beten med en färg som håller länge. Doppa fisken och låt den torka ut på en bit hushållspapper och frysa in dem sedan med olja eller flavours eller rent av naturella. 1 matsked boiliefärg till 500 ml vatten räcker gott för dessa konstverk.


Kanske ska Hr. Jonsson lyxa till det lite med ett paket Laxfiléer, 4 stycken per paket hos ICA och vill inte gäddorna ha dem, så skickar du bara in dem i brasan med lite salt och lite folie kring dem. Detta är inte skämt, dessa lyxfiléer fungera faktiskt bra och gäddan känner igen smaken och doften från köttet! Good Luck Sir Toby!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.