torsdag 19 maj 2011

En fråga från Martin Sleipner.

Hej Luis!

Först och främst får man tacka för dina helt underbara bloggar, särskilt predatorbloggen är för mig väldigt lärorik och intressant!
Man lär sig ständigt nya användbara trix som är ovärderliga. Hur som helst så har jag ett problem som jag tänkte att du, om du har tid och lust, kanske kan hjälpa mig med.
Jag fiskar ofta abborre i en sjö med god tillgång på både abborre och gädda.
Det som vi har sett ger absolut bäst abborrfiske är att köra en popper längst ut på huvudlinan och innan poppern ha 2-3 flugupphängare på linan. I och med att man vill att flugorna ska ha en fin gång i vattnet så kör vi oftast med nylon/fluocarbon eller braid som tafsmaterial och då ganska tunna sådana. Det ser alltså ut så här:
HUVUDLINA-----FLUGA-----FLUGA------FLUGA-------POPPER
Men du hör ju vad som blir problemet här... Rätt vad det är så smäller en gädda på poppern eller en av flugorna och man riskerar att tappa hela högen med både flugor och popper + en gädda som går med detta elände i svalget.
Du kanske har ett tips på detta problem? Man vill ju gärna inte dra 2 meter gäddwire och stå o slänga med... samtidigt funkar inte 1mm nylon eftersom det inte går igenom de oftast små flugornas öglor + att gången försämras avsevärt... Är en tjockare braid lösningen?
Fortsätt att uppdatera dina fina bloggar, jag vet mängder av fiskekamrater som tycker dina sidor är grymma! Och om du har lust och tid som sagt så kan du svara på mailet också!

Skitfiske!
/Martin


Avundsjuka träder i kraft i stimmet och detta sker faktiskt rätt ofta, det vet flera pimpelfiskare om och även spinnfiskaren.
Knuten för dina upphängarflugor hittar du på annan plats i bloggen. Du kan göra den med både braid och vanlig nylonlina, se till att tafslängden till flugan blir 15 - 20 cm.


Flugor i skrikiga färger som denna är oftast den bästa, men variera dig om fisket går trögt.


Som ett svar på Martins fråga är nog ända utvägen en tunn och kortare wire närmast hans Popper, ända lösningen på detta svårlösta problem. En liten propeller framför spinnbetet ökar attraktionsvärdet och lockar lite mera. Tyvärr är det så att där det finns byten, där finns också gäddan och detta är nog ända sättet vi kan lösa problemet. Använd en så tunn wire som möjligt och gärna en wire med många trådar som gör den smidig. Hoppas det går vägen för dig Martin och tack än en gång för frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar