lördag 14 maj 2011

Slutet av spinnfiskeboxen!

Nu känns det lite lättare, nu när det sista har lagts ut och nu kan ingen spinnfiskare gnägga över att dem inte fick sin beskärda del av kakan. Jag är väldigt sent ute med detta inlägg, men som ursäkt har jag dels Bloggar som inte tillät mig överföra några bilder på 6 timmar och dels, så har det varit kalas för grabben som fylde 12 i går. Stort ståhej och en massa presenter, precis som det ska vara. Rapala X - Rap 8 cm. Glöm aldrig dessa gedigna wobblare om du ska fiska Abborre i Kalmar sund eller en annan plats med stora Abborrer på vårt klot!


Tre större Crankbaits för gäddan och Gösen, den i mitten ska knyckas in i ytan och dem två andra går ner till 2 meter med normal invevningshastighet. Alla tre beten kommer från Polska Salmo.


Salmo Slider i tre olika storlekar och färger, ett väldigt bra bete som du kan veva hem eller fiska som ett Jerkbait. Dessa beten ger fisk oavsett hur du gör och dessa är bland mina favoriter tillsammans med nämnda Rapala.


Mer från Salmo, dessa går grunt och den nedersta går djupt. Det gäller att ha lite variation på sina spinnbetenm både vikter, färger och hur djupt dem ska fiska. Det är som med allt fiske, den ena dagen är inte den andra likt och du behöver att variera dig ibland om du vil lyckas.


Färger är nog något man kan disskutera i evigheter, alla har sina favoritfärger. Det kan var blått, silver eller något randigt i grönt som denna wobblare som har gett en hel del gäddor i olika vatten. Hitta dina favoritfäger och sen kan du skaffa dig en uppsättning av olika beten och det ger dig lite olika rörelser, storlekar och vikter. Just vikterna har en stor betydelse, t ex ska betet vara sjunkande eller flytande? Ska det gå ytligt eller djupt? Rasselkulor eller inte? frågorna är många, men det viktigaste är att du har supervassa krokar på ALLA dina spinnbeten. Byt ut eller slipa dina krokar om dem är ovassa! Ovassa krokar är något av det värsta för en gäddfiskare oavsett om han/hon metar eller spinnfiskar, så skaffa dig ett bra bryne och se til att dina krokar är som nålar. Jag såg att det saknade inlägget hade kommit tillbaka och det var jo bra, om du hade missat det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar