onsdag 20 februari 2013

Sista chansen den kommande helgen.

Helgens fiske blir avgörande, om jag ska fortsätta att trampa snö och nöta efter gäddor som uteblir, händer det inget intressant, så åker ismetegrejerna ovillkorligt upp på vinden och jag ska sedan bara fiska efter stor Abborre och tröga upp en och annan Regnbåge i väntan på öppna vatten.
Det är detta jag vill se till helgen, lite mer böj på spöna, än vad sniporna kan prestera, det kanske kommer vem vet, men annars är det över för denna vinter.
Så här kommer det att se ut till helgen, med tanke på all snö som har kommit, inget roligt och högst troligt inget, som påverkar fisket efter gädda positivt, det måste snart vända mot varmare tider.
Fisket har varit katastrofalt trögt oavsett vad jag har försökt mig på, men en slips, som denna kan kanske bli ett fint avslut på eländet som råder.

Man kan bara blickar framåt och vänta, vi går mot bättre tider, för värre än denna vinter, det har jag inte varit med om under mina 32 år i landet.
Lite mer roligt och spännande, är det att fiska i öppna vatten och med dem rätta grejerna, vårsolen, lite gäddlek i buskarna och vassen, sen ett dropp och mothugget.

Man vet aldrig vad den väger under våren, det kan vara en snipa i form av en leklysten hanne eller så kanske det är den stora honan, som de uppvaktar vid denna tid, spännande är det allt.
Jag gillar att se ett Pencil float resa sig och lägga sig på ytan, sakta dras det över ytan mot djupkanten och sen försvinner det och allt sker till fin musik från larmet.

Det är fint även att sitta på en vindpinad udde med vinden i ryggen och drifta iväg ett bete, dött eller levande, det spelar ingen roll.

Ena stunden är flötet där, i nästa stund är det borta, man resar sig från stolen och sätter in mothugget, det ny renoverade 13 fots spö och braiden svarar, ett par tunga gungningar i spöet och .... vi är snart där tro mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar