fredag 1 april 2011

Det är rätt tid för gäddan nu!

Nu stunder en bra tid för gäddan och du är väl förbereddd in i det sista? Jag hoppas det, nu till helgen kommer värmen och det kommer att sätta lite mera fart på gäddorna. Lite tips innan helgens fiske ska du få med dig. I min region, Kalmar län, är det mesta snart öppet och sundet har bjudit på en del fina fiskar i form av Abborre och Gädda. Iden är på väg upp och med lite flyt, så kan du hitta lite övervintrande Braxen också.Kalmar sund och åarna fiskas effektivast från båt, men det går även från land, så låt inte detta ta bort gnistan. Gäddorna står inte långt ute och du når dem med både driftflöten och med långtkastande articifiella beten. Prova båda metoderna och har du båt, så är Jerkfisket väldigt effektivt, fast det kan vara trögt ibland.
I våra insjöar och dammar ska du söka gäddan i närheten av buskar, var solen ligger på det mesta av dagen. Här söker gäddan sig in, efter småfisken som har dessa features, som gömslen och gäddan har även sina små dates med varann på dessa platser.
Mäska gärna vid denna tid, det kan ge större gädda än du tror och fast dem snart ska leka, så äter dem under dem korta perioderna med kallare väder, var dem kanske har ett litet uppbehåll i kärleksakten. Gäddan är väldigt tacksam för ett gratis mål mat som inte kostar någon energiförbrukning - Energin ska gå till kärleken, inget annat vid denna tid på året!
Åarnas bakvatten och lugna partier är bra platser och det får gärna vara lite djup mot grundare partier. Ett sunken paternoster med ett lagom stort livebaits, brukar ge utdelning ganska snabbt, om det är någon hemma. Driftande beten i kanten av strömmen brukar också ragga upp en del fisk och det är en metod, som är värd att prova. Ett enkelt sätt är, att ströva längs ån med en hink betesfisk, man fiskar av en anseenlig sträcka och man lär sig mycket genom detta, fram för allt i nya vatten.
SmartCastlodet är en stor tillgång, om du vill hitta både betesfisk (Gäddan är aldrig långt i från dem) eller en gädda som står stilla. Det är så enkelt att bara placera ett bete i närheten och det brukar inte så någon längre tid, förrän du får napp, om nu gäddan är hungrig. Ut över detta ser du vilken botten och vilket djup mm. Jag har beskrivit lodet vid flera tillfällen på bloggen och ni är glädjande nog många som har skaffat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.