måndag 11 april 2011

Det är full rulle på gäddfisket överallt nu.

Till er som har eller är oroliga för mig, så har det gått väldigt bra och jag är på bättringsvägen. Don´t worry, be happy! Jag får käka painkillers och pennecillin i bra tag till och sen snart dessa botemedel få mig på fötterna igen. Jag bugar och tackar för era fina ord och ert medlidande!Gäddfisket är det fart på överallt och det landas fina fiskar, jag ber er om att respektera fredningstiden i Kalmar sund, börjar vi nallar där, kan vi inte klaga på andra eller hur? Fiska var det är tillåtet och låt fisken får frid till sin lek, jag ska inte vara en uppviglare, hur gärna jag än vill, ser ni olagligt fiske, så fotografera dessa olagligheter och anmäld "Yrkesfiskarna"Jason Sandersons fina Blightfield gädda med sina bastanta 14,2 kilo vill jag ha med i dag. Jason fiskade med slowtrolling över ett stort weedy area flera gångar och under flera av runderna följde det efter en större fisk. Sjätte gången blev hans levande mört bara för mycket och hon klev på av ren ilska. Så är det i gäddornas värld, det man inte kan skrämma bort, det tas bort för gott!
Savagears 4 - Play i hard och numera soft model är enligt många ett av dem bästa artificiella beten, för stor gädda och jag ser hur ofta dem ger fisk. Gäddan och Abborren bara älskar dessa beten med sina delade kroppar, otaliga färger och förföriska gång - Kanske dags för mig att investera i en uppsättning i fall andan fallar på för lite spinnfiske?
Tro det eller ej, men jag har faktiskt försökt mig på lite Jerkfiske och till och med lyckats att få fisk på denna metod. Det är effektivt, men det är inget som passar mig, jag är för lat för att stå en hel dag i en båt och knycka i ett spö med spastiska rörelser. Jag sitter hellre och beundrar ett flöte, som snart ska försvinna under ytan, det passar mig bättre. Jag är konsentrerad på samma sätt och njutar av naturens alla ljud, det går inte på samma sätt när man jerka in sitt bete.
Allt jag behöver är ett spön, mitt flötestackel och en hink med beten. Dead eller Livebaits spelar mig ingen roll, det som är dött ger jag liv med spöet och lite flavours/oils och sen kommer resultaten. Inget stress här inte, vill man ta sig en kopp kaffe, så låter man betet driva en bit eller lägger ner det på bottnen en stund. Vid fiske med livebaits får betet söka upp gäddan och resten är upp till mig. Det finns inget inom gäddfisket som är bättre än att se ett flöte som går sakta över ytan, plötsligt ökar farten på beten och man hinner lagom registrera att det är något på gång och sen går flötet ner. Mysigt mina vänner, väldigt mysigt med en kopp varm kaffe i handen!
A word of Warning! Denna månad verkar bli ganska bra vädermässigt så här långt, vad jag ville varna för är en vanlig aprilmånad eller dag. Normalt set får man alla årstider under en och samma dag och det bör man vara förberedd på. Än så länge har det inte varit så här i mina trakter och nu kanske vi har kommit över stadiet för dessa väderfenomen? Jag har upplevt april med allt vad det innebär, ena stunden sitter man i en tunn tröja och svettas av solen värme och en timme senare, har du snö över hela landskapet. Se till att du kan skydda fisken och dig mot vädret makter, jag har fått en del frågor om val mellan Overall eller Bib and Brace för fisket i allmänhet och mitt val är helt klart en Bib and Brace, var man kan ta av sig jackan om det blir för varmt eller byxorna för den del. Har man en Overall, så är det av med allt eller intet, man kan dra av överdelen och knyta armarna runt midjan.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.