torsdag 7 april 2011

Inte min roligaste dag!

I måndags kväll kände jag att det var halsfluss på gång, men någon förkylning fick jag inte och jag misstänkte, att något var lite mer allvarlig. I går gick det inte längre att stå ut med det som växer i halsen och idag, var det dags för ett besök hos läkaren. Mötet med läkaren tog 3 minuter och sen stod jag med en akut remiss till slakteriet i Kalmar. En ny läkare tittade och gjorde ett försök med att sticka mig med lite nålar i halsen vilket kändes ganska fantastiskt, tills bad honom om att sluta. Resultatet av det hela blev att jag ska opereras i morgonbitti, en slakt som tar ca 30 minuter och man kan bara hoppas att man har armarna kvar, när man tar sig hem! Innan jag lämnar mig i deras händer, måste jag bara jävlas med slynan.Bilden togs för 4 år sedan på Strandvägen som går längs med Linnéahavet. - Jaha, ännu en binda som fastnat sa Sjökvisten, som då jobbade på parkförvaltningen. - Det rör sig nog om en hel toarulle sa jag och galningen svarade skrattande - inte fasen har någon en så stor Bäverhydda mellan benen! Jag vet precis vad som hände här, en del kloakledningar kommer från Trekanten och då förstår ni nog vad som hände? Slyna Bengt och Råger Måre på Harry´s hela natten och en fruktansvärd Smackdown med Pizza (Batman med dubbel gädda) och hela köret. Det fattas fortfarande tre kloaklock längs Strandvägen Bengt, kanske är det dem jag fastnar i under fisket vid Hemmet?
Här är det betydligt lugnare, Englands små Canals och Drains hyser ofta ganska grov Gös och Gädda och det är det Simon Barker är ute efter i solskenet. Två spön med två banksticks, en stol och en rucksack och sen börjar man att Leapfrogga sig tillbaka till parkeringsplatsen. Varannan dag traskar man en runda med hunden och lägger ut lite deadbaits här och där och sen skördar man sina fruktar under den lediga helgen.
Linnéasjön fick lite pisk också och troligen är det isen som drog bort en mindre flytö och en stor hög med bråte, grenar och bräder. Vi ska försöka att få ihop det igen på något viss och med en båt ska det nog lyckas, så jag uppmanar att folk som fiskar i Jungle swim att hjälpa till med renoveringen.
Här ligger den lilla ön. Jag tror att det går att bogsera tillbaka den i rätt läge och sedan banka ner lite långa pålar, tills det håller. Här mitt i vassen, kan den inte ligga och förstöra en bra plats för gädda och abborre, så detta ska fixas så fort som möjligt. Det passerar även en och annan karp och gräskarp här och någon ö, ska inte ligga i vägen.
Det verkar som att lekplatsen för all fisk i Black pool, har klarat sig bra efter översvämningen och den hårda vinteren. En fråga kvarstår dock, finns det något liv kvar i själva dammen? Jag fick visserligen två gäddor, men hur är det med dem andra nämnda arterna? Jag är väldig orolig med tanke på, hur högt vattnet stod och man såg inte ens parkeringsplatsen och långt mindre Bolanders bäck som leder ner till Linnéasjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.