lördag 2 april 2011

Vart tog det fina vädret vägen?

Man hade hotat med 14 - 15 grader denna helg och jag skulle ha gjord klart i trädgården för att kunna fiska hårt från och med nästa helg. Så blir det nog inte, när detta skrivs pissar regnet ner och allt ute är surt, men det kanske ändrar sig? Hur eller hur, så ser man på flera ställen att fisket är i gång, det landas fina fiskar både i sjöarna och även på kusten var Havsöringen har kommit igång.Längs Skånes kuster är det fart på Havsöringsfiskarna och det börjar lossna runt Ölandskusten också och jag vet genom genom en del jobbarkompisar att det fiskas ganska mycket. Snart dyker det förhoppningsvis upp lite fina bilder från Liljans kamera. Premiärarna har redan varit i alla våra Laxförande vatten, fisket har varit trögt på grund av kallt smältvatten, men vid kusten har man nu stor chans för en fin blänkare.
Jag var på besök hos Sportfiskacenter i Kalmar och väggarna hållar på att rasa samman under tyngden av alla beten som sitter uppradade och jag tror inte att det fattas något för spinnfiskaren. Gott om nyheter och är du tveksam, så är det bara att komma in och ta dig en kopp kaffe och ett snack med Johan, BG eller Nicklas, så får du den hjälp och service du behöver.
Gäddfiskarna är också i farten och det är nog lite trögt fiske fortfarande, men det kommer att lossna rejält snart. Hade det bara blivit den temperatur som man lovade under veckan, så hade det satt fart på fisken,denna helg. Det fångas gäddor överallt, men några riktigt stora har jag inte hört talas om än, men det kommer och jag har ett vaket öga på Sville, som varje år brukar slå till, när man minst anar det. Det är bara en tidsfråga innan det rasslar till i mejlen och man får se han glada nylle och en fin krokodil.
Jerkväggen hos Sportfiskecenter är en fröjd för ögat och det är tur att man inte är färgblind! Jag är ingen spinnfiskare, men jag är väldigt imponerad over det stora utbudet i den lilla butiken och den enorma variation som finns bland alla jerkbeten, wobblare och gummidjur. Jag kommer till detta i nästa inlägg, var du får veta mera.
Sent på kvällen för ett par dagar sedan, small det till i brevlådan! Posten så här sent? Kanske en brevbomb eller vad kunde det vara? Kärringen såg en mörk bil och en snaggad herre stiga ut från passagerasätet. - Hade han svart helskägg frågade jag kärringen? - Nej, svarade hon lite ängstligt. - Då var det inte Al - Quida! Jag väntade en stund och sedan smög jag sakta ut till lådan. Här låg ett litet paket och jag började fundera på Amtraxs...mjältbrann i Sverige... ja, varför inte! Jag tog paketet och det small inte, väl inne i huset såg jag att, det var 16 spinnare av en billig typ och nu fattade jag galoppen. Skinnet hade varit framme vid lådan och efter ett tag kom det ett mejl...han hade alldeles för många av dessa och ville hjälpa en fattig man! - Det finns med andra ord hopp för dagens ungdom ;-) Dessa bilder spinnar ibland och ibland inte, men det spelar ingen roll, jag har dem som lockämnen på mina gäddtackel och där sitter dem som en smäck. Stort tack Skinnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.