onsdag 27 april 2011

100.000 besökare!

Inte illa pinkat sa ZsoltVest i en kommentar i dag och jag kan bara hålla med om detta faktum. Jag är väldigt tacksam för detta ska ni veta och bästa sättet, att gottgöra er alla, är att på något vis, göra bloggen ännu bättre. Kanske genom att inte blogga varje dag, men göra lite bättre inlägg kanske, så det ska jag fila lite på hur det ska gå till - Jag har alltid huvudet fullt av idéer kring fisket, så vi får se hur vart vi hamnar.Jag har fått en hel del frågor kring abborrfisket i Kalmar sund och här kommer lite tips mm. Om jag inte är helt fel, så börjar det rätta fisket inte förrän i slutet av augusti eller början av september. Man kan dock lyckas bra under semestern, men du måste nog söka Abborren djupare och längre ut på olika grynnor och ett sjökort kommer att vara guld värd, för att hitta dessa spots. En vanlig spinn - eller haspelutrustning med ett spö runt 9 - 10 fot och en kastvikt runt 10 - 40 gram, är nog det bästa. En liten smidig rulle med o,25 mm lina som ger längre kast och samtidigt klarar av en större gädda, om du skulle råka få en sådan.




Salmo Slider i mindre storlekar och i skrikiga färger brukar ge bra resultat både när det gäller Abborre occ Gädda i sundet. Andra mindre jerkbaits och skeddrag ger också fisk!




Rapala X-rap i dessa färger är mina absoluta favoritwobblare för stor Abborre, även långkastande wobblare med gröna färger, brukar ge udelning och likaså svar/silver och Svart/ guld. Prova dig fram till vad, som går bäst för dagen och håll dig till den färgen.




Glöm för all del inte dem gamla hederliga Droppenspinnare, denna klassiker från ABU har också gett gott om fisk genom årens lopp. ABU Droppen och Mepps Black Fury, har varit mina favoritspinnare, sedan jag lärde mig att kasta för si så där....herregud 47 år sedan och båda mina två största Abborrer från Danmark togs på dessa spinnare, fiskar på 1860 och 1635 gram. Platsen var Nivå Lergrave, som du hittar längs Strandvägen mellan Helsingör och Köpenhamn, gamla tegelbruksdammar, som fortfarande i dag hyser grova Abborrer och fina gäddor, samt en och annan Sutare upp till ca 4 kilo.




Fisket i Kalmar sund är inte i närheten av vad det en gång i tiden var, dem såkallade "yrkesfiskarna" tar rubb och stubb, vart dem än lägger sina nät. Men det finns fortfarande områden, som inte är utforskade och det gäller att hitta dessa, dem finns och det finns väldigt stora Abborrer kvar, som bara väntar på dig och dina beten.












2 kommentarer:

  1. Grattis!! 200000 till jul??

    SvaraRadera
  2. Kan du inte stava till 1 oktober ;-) Tackar så mycket Hr. Pastej!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.