torsdag 3 februari 2011

Paljetter och en riktig Tysk Gurka på 19,8 kilo!

Innan du får frispel fullständigt, så kan jag direkt säga att dessa Paljetter finns i massor av färger och du hittar dem i hobby och - sybutiker, för väldigt lite pengar.
Jag tror att 1000 stycken kostade mig den förmidabla summan av 25 kronor, så förstör inte äktenskapet eller annan relation genom att klippa sönder kjolor eller dragshowskläder, köp dem min vän! Förutom vackra och skimrande kläder, så har dessa hittat en plats i mitt fiske och det tittar vi på.Du kan limma fast Paljetterna på dina hemmagjorda Smileblades och propeller, det ger lite extra krydda på dina tackel. Limmet bör vara snabblim, som nyper fast dem direkt och man vet att det håller.
Du kan ha dem på wiren mellan dina krokar och över dina krokar, det ger lite blänk det också och det lockar och ger gäddan, en riktpunkt för hugget. Det bästa med dessa Paljetter är, att dem är suveräna, för att låsa fast dina livebaits till krokarna.
Stick kroken genom fisken under ryggfenan och sen trycker du bara fast en Paljett och betesfisken, kan inte försvinna ut i det blå, vilket ibland sker under fiskets gång.
Paljetterna är så pass mjuka, att dem klappar ihop i krokningen av fisken, dem kan dock vara svåra att få bort, men det fixar du lätt med en liten sax.

Enligt Berkley, så ska dessa oljor inte påverkas av kyla eller kallt vatten, vilket innebär att dem inte stelnar! Det, mina vänner gör, att du här har fyra oljor för dina deadbaits, Hampaoljan i mitten, kan du ha till ditt karp eller specimenfiske. Dem andra är alla något, som gäddan tycker om och är du intresserad av dessa, så kontaktar du Sportfiskecenter i Kalmar på http://www.sportfiskecenter.se/ eller ringer Johan Fager på telefon: 0480 - 222 40. så kommer dem på posten. Jag kommer att testa dessa oljor under våren och jag kommer med mina små upptäckter lite senare.


Här sitter Mike Niemeier med alla gäddfiskares drömfisk! 19,8 kilo fördelad på 132 cm! Denna megagädda tog i Fulda kanalen vid Kassel i Tyskland, den 22 januari och betet var en Salt - Shaker jigg.
Vilken sanslös fin fisk, det är vad jag kallar en Gurka! Det är bara att lyfta på kepsen och gratulera fångstmannen till en superfisk, som får salivet att lämna munnen.



Det är bara att njuta över denna fisk och den superkondition den besitter, en gädda blir inte bättre än så här. Jag undrar hur många av denna kaliber, vi har i våra svenska vatten, dem finns och det finns nog en del av dem i både dem stora sjöarna och i våra Älvar?
Men jag misstänker starkt att i någon liten damm eller göl, så finns det sådanna krokodiler och dem väntar bara på att bli upptäckta.




2 kommentarer:

  1. Vilken Gädda! Helt otroligt!! Och tack för tipsen angående oljorna... :) Jag hade lite funderingar angående dessa i mitt förra inlägg i bloggen... Du kan väl läsa genom och meddela vad du tror om mitt spekulerande...

    // Jonas

    SvaraRadera
  2. Hej Jonas! Dina tankar på din blogg är bra och sunda, jag tycker att du ska köpa in lite olika oljor, som ex - vis Dynamites, Lee Jacksons Ming Oil och kanske även lite från nya Berkley Gulp. Med dessa hemma, kan du prova olika oljor först och i flera vatten, för att se vad som funkar bäst för respektivae vatten. Du kan även prova att mixa ihop lite av dessa oljor, men skriv upp vad du gör för framtiden! Då kan du enkelt göra samma mix igen, samma sak gäller olika Pikeflavours.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.