söndag 27 februari 2011

Lite grejor under förstoringsglaset!

I dag är det söndag och dagen, var Pär ska få sin tilltänkta revansch, det ska han få oss vänner emellan, men frågan är hur det går för honom? Så, när du min kära läsare läser detta, står jag ute på isen och gör mitt absolut bästa för att hålla den Danska ställningen, sedan gårdagens snipafiske!
Jag kanske redan har pumpat upp en större fisk eller så kanske jag fortfarande väntar på att hon ska hugga? Pär var inne på att ha med Rosor och Chokolaade efter mitt tips, men jag tror att våra skedar tillsammans med levande mört och Abborrar kommer, nog att räcka gott under dagen. På kvällen ska vi båda på årsmöte i Nybro Fiskeklubb och det brukar vara en rolig föreställning och det kanske kommer lite bilder från detta och lite bilder av dagens fiske.Jag har lite planer på, att på, dem sista isarna fiska lite efter stor Abborre på en sjö, som jag inte har fiskat på flera år, det blir med Pär det med och jag har skaffat mig tre stycken nya spön för detta fiske. Det är Kinetic´s Rauma Yellow Light som är 4 fot långe och dem har en mjuk aktion, men ändå en bra ryggrad, om något stort skulle kliva på under jakten på dem randiga rovriddarna.
Spöna har stora öglor, var det inte inte sker någon isbildning i första hand. Färgen! Ja, här kan vi verkligen snacka om att representera dem svenska färgerna, gul klinga av glasfiber och blåa foamhantag med ett fast rullfäste av fujityp. Många använder dessa spön till Abborr - och Gösfisket och jag tror att dem blir bra för mitt fiske också.
Igår fick jag se Kim´s räknevärksrullar från Kinetic och jag blev lite imponerad vid första ögonkast, jag ser att det finns ett behov för att veta, vilket djup man fiskar på, hur mycket lina fisken har tagit från rullen ect och på vilket djup som fisken nappade på. Hur man vet det gör man genom att skriva djupet i snön bredvid det utlagta spöet.
Jag vet inget om rullen annat än, att det är en kraftig konstriktion med bra linläggning, lagom storlek, hur det är med bromsar och styrka vet jag inte, men jag ser behovet, dock inte för mitt eget fiske, som oftast sker på djup mellan 1 - 6 meters djup.
Jag kan räkna själv, jag gick inte i särskolan som Bengt och Pär. Jag tror att Bengt var 27 när han lämnade Trekåntens skola med VG i 4:e klass, sen tog hamnpersonalen över och det ska ni veta att dem ångrar den dag i dag! Pär är över 40 och går fortfarande i skolan - Herregud Kinetic skänk honom en rulle! Tro inte att jag skojar, båda dessa slynor håller fram plånboken när dem ska betala och kassören tar dem i röven varenda gång, dem kan inte räkna ut beloppet som står på kassaapparaten. Bengt hade ett matkonto på 273.346.75 kronor under 2010, numera handlar hans vackra fru Anna!

Pär rotade i sin tackelbox och jag fick se lite av hans krokar för gäddfisket. Jag var provat dessa Partridge Needle Eyes förrut och kan rekommendera dem.
Skärpan och styrkan är enorm och spetsen är inturned, men man ska se upp för härdningen, som kan göra att spetsarna kan brytas av i den stenhårda munnen, som Gäddan besitter, kroken är gjord för tubflugor och för Laxfiske, därav styrkan. Krokstorleken på kroken här, är en storlek 4 och dessa kroktyper är liten i storleken.


Jag hittade även dessa Drennan Carbon Trebles med sin lilla baitholderhook på ena krokgrenen, skärpan var väldigt bra och jag ska tigga 2 stycken av honom och testa dem på isfisket. Mer än så vet jag inte om dessa krokar just nu, men dem ser onekligen bra ut och mitt test kanske kommer senare, om jag finnar dem bra.
Kroken är ingen nyhet, partridge har flera av dessa kroktyper i sitt sortiment, från bland annat Neville Fickling m fl. Jag provar dem och återkommer med min resention av denna size 4.



Jag slant med vänsterhanden igår på en liten bongstyrig usling till snipa och det berömda fingret, hamnade bland snipan gällrefständer och det gick som synes inte bra. Ingen större skada på en stor man, men det blöder mycket, när det är kallt och blodflödet är svårstoppat, om du inte har ett litet första - hjälpen kit med dig.
Ett par plåster och lite tejp och man var fit for fight igen och senare blev det rengjord ordentligt och får läka ihop, lite tråkigt ställe bara, men smärta gör inte ont! Ha alltid med din någon form av hjälpmedel, du vet aldrig när det händer dig eller din kompis.




3 kommentarer:

  1. Hej och åter igen tack för en kanon blogg läser den varje dag.
    Nu har jag en fundering. Det är så att jag var ute och körde gäddmete i dag och det var dött i ett par timmar i början vi körde med levande mört. Men jag hade med mig ett paket med strömings filer. som jag provade att mäska med och till min förvåning så gav det resultat nästan direkt. nu är det så att jag har läst att du brukar använda lukter till dina fiska som du mäskar med vilken är din favorit och vart köper du dom / Danne

    SvaraRadera
  2. Hej Danne och tacka så mycker för dina fina ord kring bloggen. Nu till din fråga! Sill eller Strömming fungerara i alla vatten och det beror mycket på färgen, fetthalten och doften. Min absoluta favoritflavours är en blandning av Mainlines Medditerrainian Shelfishflavour 50 ml och Mainlines Savoury Fish Enhancer 250 ml flaska. Öppna den stora Enhancerflaskan och häll ner 50 ml flavours (hela flaskan) och skaka det hela jraftigt tills det är blandad. Du har nu 300 ml doft som gäddan älskar och det räcker till 300 betesfiskar! Du köper dessa doftmedel hos Skandinaviens Sportfiakecenter i Ljungby, Ring Rikard på 0372 - 140 01 så hjälper han dig. Hoppas att detta hjälpte dig lite på traven. // Luis

    SvaraRadera
  3. Tjena, tack för en grymt bra och lärorik blogg!
    Kan du inte pussla ihop ett inlägg om dina favoriter bland doft & smak med dom recept du vill avslöja ;-)
    Uppskattar även tips på var man kan köpa dom. //Magnus

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.