torsdag 17 februari 2011

Lite bilder och funderingar.

Hinner inte med så mycket som jag hade tänkt, men lite bilder och funderingar skadar aldrig, kanske kan dem vara ett tips eller på annat sätt vara dig till nytta. Det blir mera bloggande i morgon, men just är jag på väg ur dörren, ska till Lazerettet och ta lite röntgenbilder. Klämmor till dina ismetespön, jag hittade dessa på Claus Olsson för 29 kronor styck och jag har dem i reserv som backrest till spöna. En del har dem framme på spöet och man monterar sina vippor direkt på dessa klämmor, med andra ord så är, dem bra att ha med sig på isarna.
Riktigt så här ska det inte se ut, dagen till ära var det kraftiga vindar och lös snö som gav en hel del snörök och ganska snabbt begravdes spön och rullar i snön. Detta är inte bra och det kan bli en dyr affär för både dig och fisken om linan fryser fast i rullen o s v.
Ett par klämmor hade löst problemet snabbt och man kan fiska i lugn och ro, visst ibland räcker inte ens klämmorna till och då är en liten Tripod en bra lösning med sina teleskopiska ben.

En liten snipa till Pär, men han kan betydligt bättre än så här och det kommer jag till i ett senare inlägg. Det är tyvärr så att i våra vatten är det ganska långt mellan dem större gäddorna och man får harva sig genom alla mindre, innan det suger till i spöet.
Det har dock hänt en del genom tiden och det kommer jag till vid ett senare tillfälle. Vi försöker hela tiden att förbättre vårt fiske med nya idéer och det börjar faktiskt att se ganska bra ut, men allt kan bli bättre.


Hur länge dröjar det innan denna gädda tar min Mört? Vad jag vill säga är, att ett ekolod är inte dumt att ha med sig och det gäller även under isfisket. Jag vet inte hur många gånger jag har haft med mig mitt SmartCast lod och kollat läget före, under och efter fisket.
Man lär sig en hel del om både fisken och topografin i sitt vatten, som du trodde du kunde som insidan av högerhanden. Man blir en aning klokare ibland!



Jag har lite svårt att förstå varför en del större gäddor faller för små miniatyrbeten som dessa två softbaits, som egentligen var menat för Regnbågen i vattnet. Men den tog dem och jag hade en roligt stund med det lilla leksaksspöet, 20 minuter senare kunde jag lyfta henne upp på isen.
7,6 kilo på 0,20 lina och ett klent spö var lite av en bravad bland stubbarna, men det gick.
Efter lite efterforskning har jag fått för mig att mina teskedsblänken lockar otroligt bra och jag införde dem i mitt ismete. Det har visat sig vara ett bra "drag" från min sidaoch fångsterna har ökat ovsett var jag har testad dem.
Borra två hål i varje ände och haka fast ditt 2 - krokstackel och montera ditt livebait och det är klart, skeden blänkar och lockar fram gäddan som sen tar din Mört. Du får mera reklam runt ditt bete än med propeller eller något annat och jag misstänker att det snart dyker upp lockskedar från olika tillverkare! Billiga skedar hittar du på Loppis eller Ö o B, ha dem som dem är eller måla dem lite, låt fantasin flöda och få mer gädda i framtiden!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.