lördag 3 juli 2010

Ta hand om dina deadbaits i sommar.

Deadbaits fungera bra även under den varma perioden av året, doften sprids snabbt i det varma vattnet. Det finns dock lite du bör tänka på vid fiske i varmt vatten, dina betesfiskar blir snabbt lite halvruttna och täta byten kan vara på sin plats och du bör använda dem frysta innan du ska lägga ut dem.Mört och annan småfisk är relativt lätta att fånga under sommaren, jag skriver relativt, för du ska inte göra det den dagen du ska använda dem. Satans lag finns fortfarande och alla vet hur svårt det kan vara att fånga betesfisk just när man behöver dem. Ta en kväll och meta upp dem i lugn och ro några dagar innan helgens fiske.
Dem beten som du ska ha till deadbaits ska du linda in i plastfolie och dem ska vara raka och fina. Du kan färga eller ge dem olja/flavours innan du fryser in dem. När du fryser in dem, så gör det styckvis, det ger bäst resultat av dina beten.
Lägg dem i påser och sedan ner i en baitbag som är isolerad med folie, använd en frysklamp i bottnen av bagen och ytterligare en frysklamp som du lägger över dina beten.
Du kan minska upptiningstiden en del vid att isolera bagen med lite tidningspapper runt dina beten.

Baitbags finns i olika varianter och olika storlekar, dem flesta är gjorda för karpfiskaren boilies, men dem fungerar aldeles utmärkt även till gäddfiskaren beten. Hitta en modell som passar dig och ditt fiske.
Ha aldrig mera deadbaits med dig än du behöver, det tinar och blir oftast mer en plåga än effektiva beten. Det ska dock sägas att under höstfisket använder jag ofta betesfisk som har varit upptinade flera gånger, man får lite mera doft och en lättare förruttelse som verkar attrahera gäddan.


Lee Jacksons Ming Oil är en laxbaserad fiskolja som fungerar året runt både för karpbeten och i dina deadbaits. En enkel milliliter räcker gott för en normalstor betesfisk och resultaten är enastående oavsett väder, vind eller temperatur på vattnet, gäddan hittar ditt bete och du får ditt resultat.
Jag personligen åker ingenstans utan denna olja i min gäddutrustning och med olja för 100 betsfiskar för 6 £ så är det en bra investering, du hittar den hos Tacklebox i Kent, England.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar