tisdag 13 juli 2010

Sommarfisket efter Gädda, utnyttja dem rätta stunderna till din favör.

Gäddan har en trivselstemperatur runt 13 - 14 grader, så den söker sig till djupet under dessa värmeperioder vi upplevar just nu och den gör det för att den ska må bättre.
Det innebär att du måste fiska djupare under dagarna och under morgon, kväll och natten kommer den in på grunt vatten var betesfisken har ställt sig. Huggperioderna är oftast korta och det går undan.Sena kvällar kan båtfisket runt grynnornas djupkanter vara bra platser, även åns djuphålor är bra platser att hitta gäddan.
Vid landfiske gäller det att hitta djupkanter som ligger inom kastavstånd, både spinn, bottenmete och flötmet ger oftast bra resultater på dessa ställen.
Om du ska nattfiska, så kom i god tid, så du ser olika hinder mm, det är så tråkigt att hitta dem i mörkret! Fiska dina spön både nära land och på djupet och se vad som ger bäst.
Betesfisken ställer sig ofta över gräsbottnar och en levande Mört som fiskas med en baitpopper ger oftast resultat, använd alltid nappalarm under nätterna.

Väldigt tidiga morgonar är enligt mig den bästa tiden under sommaren, vattnet har kylts ner lite under natten och gäddan drar fördel av detta.
Är du bara på rätt plats kommer du att få fisken som gör sina jakter mellan grunt och djupt vatten. Längre fram på morgonen avtar gäddans jakter och du får igen fiska ute på djupare vatten.


Bottenmetet går bra och likaså flötmete med levande betesfiskar, använd ett flöte som kan ta en Betalight eller en Starlight (lysstav) då har du hela tiden en punkt att fäasta synen på och du ser enkelt när gäddan tar ditt bete.
Hela, halva betesfiskar fungera bra vid bottenmetet och likaså en Kebab - rigg med lite fiskbitar, dofter kan du tillsätta och likaså olika oljor, allt för att dra gäddan till just ditt bete.
Vattnets värme gör att doften försvinner relativt snabbt och dem söta kräftorna är inte sena att komma fram till dina beten, så byt ofta och fiska på olika avstånd och platser.
Det går att fiska med andra typer av synliga indikatorer som ex - vis en bit foliepapper eller annat som syns, men då måste du sitta vid spöna och hela tiden ha koll på vad som sker och det kan bli lite tröttsamt i längden, ett larm är väldigt bra att ha under allt gäddmete.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar