söndag 25 juli 2010

Hösten kommer snart, är du förberedd?

En sommar går snabbt sägs det och jag kan hålla med om detta påstående. Fast det nu under semestertiden är slappa dagar så bör du faktisk redan nu förbereda dig inför höstens roliga fiske.
Planera, komplettera dina grejor så allt är i toptrim till stunden var löven börja bli gula och röda, det är då fisket efter Abborre och Gädda verkligen sparkar igång och det vill väl ingen missa?
Tidig septembermorgon på Kalmar sund.

Spinnspöet är färdigtacklad med en Rapala X-rap och nu gäller det att hitta dem randiga.
Abborrfisket är oftast ett snabbt fiske var allt sker inom 20 - 30 minuter och sen skingras stimmet och man får leta upp stimmet igen.

Höst och vintern tillbringer jag oftast i åarna eller vid mindre vatten med större gäddor, betesfisken har gått upp och ställt sig inför den kalla perioden och som synes tar gäddan för sig av matförådet genom sina jakter i bakvattnen.


Ett sakta drivande flötmete med livebaits eller som visad här ett par trollingsflöten som framförs vid hjälp av elmotor brukar vara rätt metod i åarna.
Vid landfiske i sjöar och dammar är bottenmetet med deadbaits helt klart min favoritmetod och också den metoden som ger mest och störst fisk.
Var förberedd och ditt fiske blir betydligt roligare och effektivare!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.