söndag 11 juli 2010

Shimano Nexave DL 12 ft 2,75 lb Fast Action.

Jag dammade faktiskt av detta spöet härom dagen för att testa det lite på Gräskarparna och du ser resultatet på karpbloggen. Detta spö har några år på nacken och finns inte längre i produktion tyvärr, för det är ett av dem bästa karpspöna som har tillverkats under tusenlappen. Kastegenskaperna är väldigt bra och likaså drillningsegenskaperna och det finns en göm power i detta spö. Jag har det till lite av varje, dock främst för flötmete efter gädda. Spöet är 12 fot, 366 cm långt och har en grafitgrå färg med bruna lindningar som övergår lite i bronsfärg. 6 öglor + tipring och det är Shimanos egna ringar och innerringen är av Cirkonium. Alla ringar är trebenta för styrka och hållbarhet.
Spigotholken ger inga flat spots under press, tyvärr har spöet ingen intregrerad lineclips eller keeperring. Kosmetikan är inte minimal, men hur kan man ha texten i reflexerande färger? Det stör mig mycket under soliga dagar som igår!

Rullfästet är av Fujitypen och även detta är Shimanos egna, rullen sitter bra i dessa och dem ger bra grepp. Finishen är hyfsad och alla lindningar är förseglade med flexcoating.


Det bakra greppet på hantagsdelen tycker jag är snyggt utformad och dels ger det ett bra grepp när du ska kasta och det passar fint till spöets utseende i övrigt.Spöet i sin helhet, ett bra spö som borde finns kvar i några gömmor till bra second hand priser, enda nackdelarna är lineclips och reflextexten, men det får jag väl leva med.
Spöet är lite tyngre på grund av den tjockväggiga grafitklingan, men detta spöet är en slitvarg av Guds nåde och spöets flexabilitet gör det värd att leta efter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar